Μάρκος Μαντζουράνης, Αθήνα

Pearl Home & Baby

Η ιστορία της επιχείρησης του Μάρκου ξεκίνησε να γράφεται από το 1981. Με βασικό στοιχείο πάντα την ποιότητα και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες, το Pearl Home & Baby έγινε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά καταστήματα στον κλάδο των λευκών ειδών.

Για τον Μάρκο δεν έχει σημασία απλά το να πουλάει κάτι, θέλει να δίνει την τέλεια αγοραστική εμπειρία στους πελάτες του, και γι΄ αυτό αποφάσισε το 2020, να ξεκινήσει τη συνεργασία του με το Skroutz μέσω του Marketplace.

"Από τη μέρα που μπήκαμε στο Skroutz Marketplace μέχρι και σήμερα, έχουμε 4.000 παραγγελίες", αναφέρει ο Μάρκος.

Αλλά για τον Μάρκο, το Skroutz Marketplace δεν του έφερε απλά περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην επιχείρησή του. Η ευκολία διαχείρισης της πλατφόρμας, τα μειωμένα κόστη στα μεταφορικά και οι διαδικασίες που αναλαμβάνει για εκείνον η ομάδα του Skroutz, τον βοήθησε απίστευτα στην καθημερινή λειτουργία του καταστήματός του.

"Το Marketplace έχει κάνει τόσο βολική και εύκολη την online πώληση για όλους εμάς που δεν είμαστε οργανωμένοι e-shopάδες, δεν έχουμε μεγάλα logistics συστήματα, ούτε δεκάδες υπαλλήλους, αλλά έχουμε απλά ένα φυσικό μαγαζί και θέλουμε να λειτουργούμε και ως e-shop."

Ο Μάρκος λέει χαρακτηριστικά ότι, "Ένα νέο προϊόν που παραλαμβάνουμε, για να το ανεβάσω στην πλατφόρμα του Skroutz, θέλω κυριολεκτικά 10 δευτερόλεπτα. Το ίδιο προϊόν, για να το ανεβάσω στο δικό μας e-shop, σωστά, με όλα του τα χαρακτηριστικά, δεν μου φτάνουν ούτε 2 ώρες."

Και το ίδιο γρήγορα, μπορεί να διαχειρίζεται πια και τις καθημερινές παραγγελίες του.

"Για να ετοιμάσω μια παραγγελία από το Skroutz, δεν μου παίρνει παραπάνω από 3 λεπτά. Θα αποδεχτώ την παραγγελία, θα τυπώσω το voucher μου, θα φύγει, και από εκεί και πέρα ξέγνοιασα."

"Ενώ για να ετοιμάσω τις παραγγελίες του δικού μου e-shop, πρέπει να στείλω λίστα με τις παραγγελίες, να στείλω αναλυτικές διαστάσεις των δεμάτων, να μου απαντήσει η μεταφορική εταιρεία, να μου στείλει κόστη, να συνεννοηθούμε για την παραλαβή, να, να, να… Ενώ όλα είναι πολύ πιο εύκολα με το Skroutz. Και σίγουρα το τελικό κόστος διαχείρισης και αποστολής είναι μεγαλύτερο αν το κάνεις μόνος σου με το δικό σου e-shop."

Σήμερα, το Pearl Home & Baby συνεχίζει την επιτυχημένη του συνεργασία με το Skroutz, ενώ ο Μάρκος αποφάσισε να τοποθετήσει και ένα αυτόματο σημείο παραλαβής Skroutz Point έξω από το κατάστημά του, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους πελάτες του, αλλά και για να αυξήσει την επισκεψιμότητα έξω από την επιχείρησή του.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργάτη

Στείλε μας τις ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατό.