Ηλίας Ευθυμιάδης, Ναύπακτος

Free Sports

Το 2008, και μετά από 20 χρόνια επαγγελματικής πορείας ως πωλητής χονδρικής και διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλες αθλητικές εταιρείες, ο Ηλίας Ευθυμιάδης αποφάσισε μαζί με τη σύζυγό του Ντορίνα να αφήσουν την πολύβουη Αθήνα και να κάνουν μια καινούργια αρχή στην επαρχία. Έτσι, ξεκίνησαν το νέο τους επαγγελματικό "ταξίδι", με πρώτη τους στάση την Λακωνία, με κάτι που ήξεραν πολύ καλά να κάνουν. Με ένα κατάστημα λιανικής αθλητικών ειδών. 7 χρόνια μετά, το 2015, μετέφεραν το επαγγελματικό τους όνειρο σε ένα νέο προορισμό, στην Ναύπακτο, όπου και βρίσκονται μέχρι σήμερα με το κατάστημα Free Sports. Από την αρχή, ο Ηλίας και η Ντορίνα ήξεραν καλά ότι οι online πωλήσεις ήταν το μέλλον του εμπορίου. Όμως δεν το τόλμησαν ποτέ, καθώς φοβήθηκαν ότι δεν είχαν αρκετές γνώσεις να το υποστηρίξουν. Όταν η πανδημία "χτύπησε" την κοινωνία και το εμπόριο, οι πόρτες του καταστήματός τους έκλεισαν και μαζί η μοναδική πηγή εσόδων τους.

Χωρίς να έχουν πολλές γνώσεις του internet και δικό τους e-shop, το Skroutz ήταν ο πιο εύκολος τρόπος να συνεχίσουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους εν μέσω lockdown. Από τον Νοέμβριο του 2020, που ξεκίνησαν να πουλούν online τα προϊόντα του καταστήματός τους μέσω του Skroutz, ο Ηλίας και η Ντορίνα κατάφεραν να μεγαλώσουν το πελατολόγιό τους και να κερδίσουν έδαφος απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό του κλάδου των αθλητικών.

"Σήμερα ένα κατάστημα είναι αναλφάβητο εάν δεν έχει ηλεκτρονικές πωλήσεις", λέει ο Ηλίας.
Και συμπληρώνει ότι "Στεναχωριέμαι που δεν το έκανα νωρίτερα."

Αυτή τη στιγμή, ο Ηλίας και η Ντορίνα διαχειρίζονται καθημερινά με ευκολία πάνω από 750 προϊόντα στο skroutz.gr και έχουν καταφέρει από παραδοσιακοί πωλητές να κατακτήσουν και την online αγορά.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργάτη

Στείλε μας τις ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατό.