Άγγελος Τσαρουχάς, Αθήνα

MG Plus

Το εμπόριο είναι παράδοση στην οικογένεια Τσαρουχά. Από μικρή ηλικία, ο Γιώργος, ο Θοδωρής, ο Άγγελος και ο Νίκος, τα 4 αδέρφια της οικογένειας, βοηθούσαν στην αποθήκη του πατέρα τους, ο οποίος από το 1970 ασχολούνταν με τη χονδρική πώληση ενδυμάτων εργασίας.

Το 1989, τα 4 αδέρφια αποφάσισαν να αφήσουν τον χώρο της χονδρικής και να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα λιανικής με επώνυμα νεανικά ρούχα, στον πιο πολυσύχναστο και κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Στην οδό Ηφαίστου. Το κατάστημα έγινε αμέσως flagship για την περιοχή, καθώς ξεχώριζε για το μοντέρνο στήσιμό του. Ήταν από τα πρώτα καταστήματα στην εποχή του που υιοθέτησε τα brand corner και βοήθησε στην εμπορική ανάπτυξη και φήμη της περιοχής. 11 χρόνια αργότερα, το 2000, ο Άγγελος με τα αδέρφια του άνοιξαν το δεύτερο κατάστημα MG Plus στην ίδια περιοχή, το οποίο ήταν 10πλάσιο του πρώτου.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα τεράστιο πελατολόγιο και μια πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο. Παράλληλα, η τουριστικής σημασίας τοποθεσία των καταστημάτων τους, τους έφερε ακόμα περισσότερους πελάτες.

Την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία, η εμπορική δραστηριότητα, αλλά και οι εντός & εκτός μετακινήσεις της χώρας σταμάτησαν, με αποτέλεσμα τα δύο καταστήματά τους να μείνουν ερμητικά κλειστά.

"Η πολλή δουλειά, η συνεχής προσπάθεια για χτίσιμο των σχέσεων με τους πελάτες και η αφοσίωσή μας στις προμήθειες, απορροφούσαν όλη την καθημερινότητά μας κι έτσι είχαμε αφήσει το online εμπόριο σε δεύτερη μοίρα. Όταν ήρθε το lockdown, μας βρήκε τελείως απροετοίμαστους.", λέει ο Άγγελος.

Και συμπληρώνει ότι "Η covid19 έφερε την αλλαγή. Τότε καταλάβαμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθείς εκτεθειμένος, αλλά και το πόσα μπορεί να σου προσφέρει μια διαδικτυακή παρουσία. Ήταν η στιγμή που αρχίσαμε να παίρνουμε το online πιο σοβαρά."

Μετά από μεγάλη έρευνα, τον Φεβρουάριο του 2021, ο Άγγελος αποφάσισε να ξεκινήσει να πουλάει τα εμπορεύματά τους online μέσω του Skroutz. Αν και παράλληλα ξεκίνησε και το δικό τους e-shop, επέλεξε να μπει στο Skroutz Marketplace ως συνεργάτης χωρίς e-shop, καθώς είδε ότι τους έδινε εύκολες και γρήγορες λύσεις σε πολλά διαδικαστικά θέματα με τις παραγγελίες.

"Όλα έγιναν σε χρόνο ρεκόρ. Μας βοήθησαν πολύ και οι άνθρωποι του Skroutz.", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγγελος.

"Το πρωί έγινε η εγγραφή, το απόγευμα άρχισα να ανεβάζω προϊόντα στην πλατφόρμα. Δεχτήκαμε αμέσως 4 παραγγελίες!"

Και συμπληρώνει, "Τότε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πόσο πιο απλά μπορούσες να πουλήσεις online μέσα από το Skroutz."

"Εμείς δεν κάναμε σχεδόν τίποτα. Αποδοχή παραγγελίας, εκτύπωση voucher, πακετάρισμα. Ερχόταν η μεταφορική, τα δίναμε και τελειώναμε εκεί. Ήταν πάρα πολύ εύκολο για εμάς."

Μέσα από το Skroutz, ο Άγγελος κατάφερε να αυξήσει το αγοραστικό τους κοινό, να μάθει ο κόσμος για τα μαγαζιά και τα προϊόντα τους, αλλά και να συγκρίνει τις τιμές των ανταγωνιστών τους. Παράλληλα, αποτέλεσε γι΄ αυτούς και έναν εύκολο τρόπο να ελέγχουν το απόθεμά τους.

"Από τότε που μπήκαμε στο Skroutz δεν σταματάνε να χτυπάνε τα τηλέφωνα. Ήταν σαν διαφήμιση για εμάς. Έβλεπαν τα προϊόντα μας στο Skroutz και έρχονταν και στα φυσικά μας καταστήματα για αγορές.", μας λέει ο Άγγελος.

Σήμερα, ο Άγγελος έχει ανεβάσει πάνω από 2.500 προϊόντα στο skroutz.gr και οι online πωλήσεις αποτελούν το 25% των συνολικών ημερήσιων πωλήσεών τους. Στόχος του είναι να συνεχίσει να αυξάνει τις πωλήσεις τους μέσω του Skroutz, ώστε στο μέλλον να αποτελέσει γι’ αυτούς το τρίτο τους κατάστημα, αλλά και να εδραιώσει τη συνολική τους παρουσία στο διαδίκτυο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργάτη

Στείλε μας τις ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατό.