Άκης Παινεσάκης, Χανιά

Italian Factory Outlet

Η σχέση του Άκη Παινεσάκη με την Ιταλία ξεκίνησε πριν 30 περίπου χρόνια από το Τορίνο. Ξεκίνησε το επαγγελματικό του "ταξίδι" ως γιατρός στην ομάδα της Juventus, αλλά η αγάπη του για την επιχειρηματικότητα και τη μόδα τον οδήγησε πίσω στην πατρίδα του την Κρήτη. Με "αποσκευές" του τις στενές σχέσεις και γνωριμίες με τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας, από τη θητεία του στο Τορίνο, το 2008 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα ρούχων στο υπόγειο του σπιτιού του. Σήμερα, η επιχείρησή του μετρά 6 καταστήματα στο νομό Χανίων και 1 κατάστημα στη μαμά πόλη, το Τορίνο. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται στον τομέα της χονδρικής, στέλνοντας τα εμπορεύματά του σε όλα τα μεγάλα κέντρα μόδας του κόσμου, όπως Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο, Παρίσι. Με την έναρξη της πανδημίας, ο Άκης βρέθηκε ξαφνικά με 6 καταστήματα κλειστά, 25 υπαλλήλους σε αναστολή, μηδενική κίνηση στη χονδρική λόγω του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων σε όλο τον κόσμο και δεκάδες χιλιάδες εμπορεύματα να περιμένουν στις αποθήκες του. Τότε, αποφάσισε να γίνει partner του Skroutz.

Ήταν η πρώτη φορά που οι πελάτες του πλέον μπορούσαν να βρουν τα ρούχα των καταστημάτων του online. Αμέσως, με το ξεκίνημά του στο Skroutz, η επιχείρησή του βρέθηκε από το μηδέν στην κορυφή. Ο αριθμός των παραγγελιών ήταν τόσο μεγάλος, που ακόμα και η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία δεν προλάβαινε να τις παραλάβει. Ενώ μέχρι σήμερα, συνεχίζει με έναν πολύ υψηλό και σταθερό αριθμό νέων παραγγελιών κάθε μέρα.

"Παίρναμε τηλέφωνο τη μεταφορική και τους λέγαμε ‘ελάτε γιατί γίνεται χαμός’. Έρχονταν, έρχονταν, έρχονταν, και κάποια στιγμή μας λένε ‘παιδιά, ελάτε εσείς γιατί δεν γίνεται να ερχόμαστε τόσες φορές’", μας λέει γελώντας ο Άκης.
Και συμπληρώνει, "Το 2020, το Skroutz αποτέλεσε το 40% των πωλήσεών μας."

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων δύο χρόνων, ο Άκης μετανιώνει που επαναπαύθηκε στην επιτυχία των καταστημάτων του και δεν δοκίμασε τις online πωλήσεις νωρίτερα. Πλέον, ως ένας επιτυχημένος partner του Skroutz, ετοιμάζει τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα, τόσο στο online εμπόριο, όσο και με την είσοδό του σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργάτη

Στείλε μας τις ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατό.