Ειρήνη Κωνσταντίνου, Άνδρος

Λασία

Το 1989, η Μαρίνα και ο Γιάννης Κωνσταντίνου ξεκίνησαν να πουλούν βιβλία, παιχνίδια και είδη δώρων με 2 καταστήματα στη χώρα της Άνδρου. 32 χρόνια μετά, η ιστορία της επιχείρησής τους συνεχίζει μέσα από τις δύο κόρες τους, Ειρήνη και Ελίνα. Σήμερα, οι δύο αδελφές έχουν καταφέρει να κρατήσουν ζωντανή την οικογενειακή παράδοση και να εξελίξουν τα καταστήματά τους σε μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις του νησιού. Όμως, όταν η πανδημία μπήκε στη ζωή μας και έπληξε σημαντικά τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες, η οικογένεια Κωνσταντίνου βρέθηκε σε επιχειρηματικό αδιέξοδο. Ήταν η στιγμή που η Ειρήνη αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει κάτι άμεσα, για να μπορέσει να σώσει την οικογενειακή τους επιχείρηση. Έτσι, μπήκε στην πλατφόρμα του Skroutz.

"Η πρώτη μου σκέψη, όταν μπήκα μέσα στο Skroutz, είναι ότι επειδή δεν υπήρχε δικό μου e-shop, ότι θα ήταν και πολύ δύσκολο να το οργανώσω το όλο σύστημα. Αλλά η πλατφόρμα του Skroutz είναι τόσο εύκολη για τον έμπορο. Μέσα σε λίγες μέρες είναι πάρα πολύ εύκολο να το μάθει ο οποιοσδήποτε.", αναφέρει η Ειρήνη για το ξεκίνημά της.

Στην αρχή, η Ειρήνη ξεκίνησε να ανεβάζει δειλά δειλά τα προϊόντα τους στο Skroutz. Όσο συνέχιζε να προσθέτει προϊόντα, τόσο έβλεπε τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται. Μέχρι το σημείο που οι online πωλήσεις τους στο marketplace ήταν τόσες πολλές, που ακόμα και τα 4 μέλη της οικογένειας δεν προλάβαιναν να τις πακετάρουν! Έως τώρα, η Ειρήνη έχει ανεβάσει στην πλατφόρμα του Skroutz πάνω από 3.500 εμπορεύματα, με στόχο της να συνεχίσει με ακόμα περισσότερα. Το Skroutz άνοιξε ένα νέο ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τη μικρή εποχιακή επιχείρηση της οικογένειας Κωνσταντίνου. Πλέον, μέσω των online πωλήσεων, τα 2 καταστήματα συνεχίζουν να δουλεύουν ασταμάτητα και τους 12 μήνες του χρόνου.

"Το Skroutz ουσιαστικά είναι ένα σημείο αναφοράς για την επιχείρησή μας, γιατί μπορέσαμε μέσα από αυτό να αναπτυχθούμε πάρα πολύ, να κάνουμε παραγγελίες που πριν δεν τολμούσαμε να κάνουμε.", αναφέρει η Ειρήνη.
Και συμπληρώνει ότι "Μπορέσαμε να γίνουμε από μια μικρή εποχιακή επιχείρηση, μια μόνιμη επιχείρηση που να λειτουργεί όλο τον χρόνο."

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργάτη

Στείλε μας τις ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατό.