Σύνδεση με e-shop

Υπάρχουν δύο υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν στη διασύνδεση του e-shop σας, με τις παραγγελίες σας από το Skroutz Marketplace. Το Webhook, με το οποίο έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε στο e-shop σας, σε πραγματικό χρόνο, τα στοιχεία των παραγγελιών σας, και το API, με το οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε τις παραγγελίες σας.

Περιεχόμενα

Πώς λειτουργεί το Webhook;

Αυτόματη αποστολή στοιχείων παραγγελίας

Για κάθε νέα παραγγελία από το Skroutz Marketplace, πραγματοποιείται αυτόματα η αποστολή των στοιχείων της σε ένα URL του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, που έχετε δηλώσει. Τα στοιχεία που αποστέλλονται περιλαμβάνουν το μοναδικό κωδικό της παραγγελίας, τη λίστα των προϊόντων της, την κατάστασή της καθώς και πιθανά σχόλια του πελάτη. Σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση της παραγγελίας (πχ. ακύρωση από τον πελάτη), αποστέλλεται νέα ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες και πληροφορίες για τα πεδία που αποστέλλονται μπορείτε να δείτε εδώ.

Αποστολή μέσα από τη σελίδα της παραγγελίας

Εκτός από τον αυτοματοποιημένο τρόπο αποστολής, μπορείτε να ζητήσετε μεμονωμένα την αποστολή των πληροφοριών μίας παραγγελίας αφού μεταβείτε στη σελίδα με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας και επιλέξετε το σχετικό εικονίδιο.

Webhook request μέσα από τη σελίδα παραγγελίας

Πώς λειτουργεί το API;

Το API επιτρέπει την αυτόματη διαχείριση των παραγγελιών σας χωρίς να απαιτείται η μετάβασή σας στο χώρο συνεργατών. Στις διαθέσιμες λειτουργίες του API περιλαμβάνεται η ανάκτηση μιας παραγγελίας με βάση τον κωδικό της καθώς και η αποδοχή ή απόρριψή της.

Κατά την ανάκτηση μιας παραγγελίας, θα λάβετε τα στοιχεία των προϊόντων, τα στοιχεία της παραγγελίας, τις διαθέσιμες επιλογές στην περίπτωση αποδοχής της παραγγελίας, όπως ο αριθμός πακέτων, η τοποθεσία και η ώρα παραλαβής καθώς και τους δυνατούς λόγους απόρριψης στην περίπτωση απόρριψης αυτής.

Στη συνέχεια, το σύστημα του καταστήματός σας θα ελέγξει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και μπορεί να αποστείλει μέσω του API, την εντολή αποδοχής της παραγγελίας δηλώνοντας την επιθυμητή τοποθεσία και ώρα παραλαβής.

Συστήνεται η παράλληλη χρήση του API με το Webhook, καθώς με το Webhook θα ενημερωθείτε για κάθε νέα παραγγελία σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες που επιστρέφει το API για την παραγγελία, συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων επιλογών για αποδοχή ή απόρριψη της.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες και αναλυτικά παραδείγματα για το API μπορείτε να δείτε εδώ.

Πώς γίνεται η ενεργοποίηση των υπηρεσιών;

Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών πραγματοποιείται μέσα από τη διαχειριστική σελίδα της υπηρεσίας «Skroutz Marketplace» στο χώρο συνεργατών, στην ενότητα «Σύνδεση με e-shop».

Ενεργοποίηση του Webhook

Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, απαιτείται να διαθέτετε ένα URL στο οποίο θα αποστέλλονται οι πληροφορίες από εμάς.

Αφού εισάγετε το Webhook URL στο αντίστοιχο πεδίο και πατήσετε αποθήκευση, η υπηρεσία ενεργοποιείται αυτόματα. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία πατώντας το αντίστοιχο κουμπί και στη συνέχεια πατώντας αποθήκευση:

Υπηρεσία webhook παραγγελιών απενεργοποιημένη

Ενεργοποίηση του API

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο API απαιτείται ένα API token το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε επιλέγοντας «Δημιουργία νέου API token». Στη συνέχεια το «Ενεργό API token» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πραγματοποιηθούν requests στο API.

Υπηρεσία webhook παραγγελιών απενεργοποιημένη