Πληροφορίες για γυναικεία μαγιό

Τα προϊόντα που ανήκουν στις κατηγορίες των γυναικείων μαγιό: set bikini, bikini bottoms, bikini tops, ολόσωμα μαγιό πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές στο αρχείο XML.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και να γίνεται σαφής αναφορά σε περίπτωση που πρόκειται για set.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Το είδος του προϊόντος (ολόσωμο, set, bikini top, bikini bottom)
 • Τον κατασκευαστή
 • Την απόχρωση / χρώμα

Ενδεικτικά παραδείγματα αποδεκτών τίτλων για την κατηγορία των γυναικείων μαγιό:

 • Set μαγιό Pepe Jeans τριγωνάκι κόκκινο με ενίσχυση & bikini με βολάν μαύρο
 • Μονοκίνι ψιλόμεσο κόκκινο με ρίγα Pepe Jeans
 • Ολόσωμο μαγιό με ενίσχυση μαύρο Pepe Jeans

Εικόνα προϊόντος (image)

Η εικόνα του προϊόντος

Η φωτογραφία πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του προϊόντος και να απεικονίζει με ευκρίνεια ολόκληρο το προβαλλόμενο προϊόν, από την μπροστινή όψη, σε λευκό ή γκρι ομοιόμορφο φόντο, χωρίς να περιλαμβάνονται σκιές, λογότυπα ή υδατογραφήματα.

Η κεντρική εικόνα μπορεί να προβάλλει είτε το προϊόν μόνο του, είτε φορεμένο σε μοντέλο.

Το προϊόν που απεικονίζεται στην εικόνα πρέπει να συμβαδίζει με το προϊόν που αναγράφεται στον τίτλο, π.χ. συγκεκριμένη απόχρωση, set. Για παράδειγμα, εάν στον τίτλο αναφέρεται ότι πρόκειται για κόκκινο Set Bikini, η εικόνα πρέπει να προβάλλει όλα τα τεμάχια του set σε κόκκινο χρώμα.


MPN

Το part number του προϊόντος

Το part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν.

Το MPN πρέπει να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο του αρχείου XML ή εναλλακτικά να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος.


Κατασκευαστής (manufacturer)

Ο κατασκευαστής του προϊόντος

Η πληροφορία του κατασκευαστή μπορεί να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος ή εναλλακτικά να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο στο αρχείο XML.


Μέγεθος (size)

Τα μεγέθη του προϊόντος

Όλα τα διαθέσιμα μεγέθη του προϊόντος πρέπει να αναγράφονται στο αντίστοιχο πεδίο size του αρχείου XML και να συμφωνούν με τα αντίστοιχα μεγέθη που προβάλλονται στη σελίδα του προϊόντος στο e-shop.

Η αποδεκτή μορφή του πεδίου size για την κατηγορία των γυναικείων μαγιό είναι η παρακάτω:

International System (IS)
 • <size>XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL</size>
Επιπρόσθετες αποδεκτές μορφές του πεδίου size είναι οι παρακάτω:
Bra sizes (Band / Cup)
Το σύστημα υπολογισμού του μεγέθους για το band/cup είναι το ευρωπαϊκό, επομένως εάν στο πεδίο size χρησιμοποιείται διαφορετικό σύστημα, τότε θα πρέπει να δηλωθεί με τα αντίστοιχα UK ή US.
 • <size>UK 32B, UK 32C, UK 34B, UK 34D</size>
 • <size>US 32B, US 32C, US 34B, US 34D</size>
 • <size>70B, 70C, 75B, 75D, 80D, 85E</size>
Αποδεκτά ακόμη είναι τα μεγέθη band που αποστέλλονται μόνα για το εύρος 65-125.
 • <size>85, 90, 95, 100</size>
Numerical sizes
Στην περίπτωση που τα μεγέθη των προϊόντων είναι αριθμητικά πρέπει να αναγράφεται και το σύστημα μέτρησης στο οποίο αντιστοιχούν:
Αποδεκτά συστήματα μέτρησης: EU, FR, DE, IT, UK, US, AU
 • <size>FR 34, FR 36, FR 38, FR 40, FR 42, FR 44, FR 46, FR 48, FR 50, FR 52</size>
 • <size>DE 32, DE 34, DE 36, DE 38, DE 40, DE 42, DE 44, DE 46, DE 48, DE 50</size>

Προτείνεται παράλληλα με το πεδίο Μέγεθος (size) να συμπληρώνεται και το πεδίο Παραλλαγές μεγέθους προϊόντων (Size Variations). Οι τεχνικές προδιαγραφές για την προσθήκη του νέου πεδίου στο XML περιγράφονται αναλυτικά στο Skroutz XML data feed specification.


Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο (color) στο αρχείο XML ή εναλλακτικά στον τίτλο του προϊόντος και να είναι σύμφωνο με την ονομασία χρώματος που δίνει ο κατασκευαστής.
Σε περιπτώσεις στις οποίες το λεκτικό που δίνει ο κατασκευαστής για το χρώμα δεν είναι σαφές πρέπει να αντικαθίσταται από κάποιο απλοποιημένο λεκτικό χρώματος.

Το χρώμα που αναγράφεται στο πεδίο color πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με το χρώμα προϊόντος που προβάλλεται στην κεντρική εικόνα.

Στην περίπτωση που ένα προϊόν διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πρέπει να αποστέλλεται σε διακριτές εγγραφές ανά χρώμα στο αρχείο XML.


Additional images

Οι συμπληρωματικές εικόνες

Εάν το e-shop διαθέτει περισσότερες από μία φωτογραφίες για το προϊόν πρέπει να τις προσθέσει στο αντίστοιχο πεδίο (additional image link) στο αρχείο XML. Στις επιπρόσθετες φωτογραφίες μπορούν να απεικονίζονται διαφορετικές γωνίες λήψης ή λεπτομέρειες του προϊόντος. Οι επιπρόσθετες φωτογραφίες πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία από τις δύο διαστάσεις μεγαλύτερη από 1000 pixels.