Πληροφορίες για ρολόγια

Τα προϊόντα που ανήκουν στις κατηγορίες ανδρικά ρολόγια και γυναικεία ρολόγια πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές στο αρχείο XML.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Συγκεκριμένα:

 • Το φύλο στο οποίο απευθύνεται το προϊόν (Ανδρικό / Γυναικείο / Unisex)
 • Το μοντέλο/σειρά (model name) του προϊόντος (π.χ. Timberland Ρολόι Henniker II Χρονογράφος με Δερμάτινο Λουράκι)
 • Τον κατασκευαστή του προϊόντος (ή στο αντίστοιχο πεδίο)
 • Την απόχρωση/χρώμα του προϊόντος
 • Διάφορα χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως π.χ. Χρονογράφος, Αυτόματο κλπ.


Εικόνα (image link)

Η κύρια φωτογραφία του προϊόντος

Η κύρια φωτογραφία πρέπει να να απεικονίζει με ευκρίνεια ολόκληρο το προβαλλόμενο προϊόν στην μπροστινή ή 3/4 όψη του, σε λευκό ή ομοιόμορφο φόντο ανοιχτής απόχρωσης και χωρίς να είναι φορεμένο σε μοντέλο.

Το προϊόν που απεικονίζεται στη φωτογραφία πρέπει να συμφωνεί με το προϊόν που αναγράφεται στον τίτλο, δηλαδή να αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο, φύλο, χρώμα κ.λπ. Μόνο φωτογραφίες των προϊόντων είναι αποδεκτές και όχι σχέδια ή σκίτσα αυτών.

Πολλαπλές αποχρώσεις του ίδιου προϊόντος σε μία εικόνα δεν είναι αποδεκτές.

Γενικές οδηγίες για τις εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ.


MPN

Το part number του προϊόντος

Το manufacturer part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν και πρέπει να αναγράφεται στο σχετικό πεδίο του αρχείου XML ή στον τίτλο του προϊόντος.

Ενδεικτικά παραδείγματα
 • <name>Tommy Hilfiger Deacan 1791551</name>
 • <mpn>1791551</mpn>

Στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κωδικός MPN για το προϊόν, πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο εκτός από το μοντέλο του προϊόντος και η ονομασία του χρώματος όπως αυτή δίνεται από τον επίσημο κατασκευαστή.

Για παράδειγμα, για το προϊόν με τίτλο "Meller Astar Dag Sand Γυναικείο" , που δεν διαθέτει MPN, αναγράφεται η απόχρωση του προϊόντος Sand που δίνεται από τον κατασκευαστή.


Κατασκευαστής (manufacturer)

Ο κατασκευαστής του προϊόντος

Πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο ή εναλλακτικά στο πεδίο manufacturer του αρχείου XML. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν ταξινομούνται προϊόντα αγνώστου κατασκευαστή (ΟΕΜ) και προϊόντα από μη πιστοποιημένους κατασκευαστές που δε διαθέτουν επίσημη σελίδα.

Ενδεικτικά παραδείγματα
 • <name>Diesel Mega Chief DZ4360</name>
 • <manufacturer>Diesel</manufacturer>

Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να συμπληρώνεται στο πεδίο color στο αρχείο XML ή εναλλακτικά στον τίτλο του προϊόντος και να είναι σύμφωνο με την ονομασία χρώματος που δίνει ο κατασκευαστής. Σε περιπτώσεις στις οποίες το λεκτικό που δίνει ο κατασκευαστής για το χρώμα δεν είναι σαφές πρέπει να αντικαθίσταται από κάποιο απλοποιημένο λεκτικό χρώματος.

Το χρώμα που αναγράφεται στο πεδίο color πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με το χρώμα προϊόντος που προβάλλεται στην κεντρική εικόνα.

Στην περίπτωση που ένα προϊόν διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πρέπει να αποστέλλεται σε διακριτές εγγραφές ανά χρώμα στο αρχείο XML.


Πρόσθετες φωτογραφίες (additional image link)

Οι συμπληρωματικές εικόνες

Εάν διαθέτετε περισσότερες από μία φωτογραφίες για το προϊόν πρέπει να τις προσθέσετε στο πεδίο additional image link στο αρχείο XML. Για τις επιπλέον εικόνες μπορείτε να συμπεριλάβετε το προϊόν φορεμένο σε μοντέλο, λεπτομέρειες του προϊόντος ή διαφορετικές γωνίες λήψης. Οι επιπλέον φωτογραφίες πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία από τις δύο διαστάσεις μεγαλύτερη από 1000 pixels.

1η συμπληρωματική φωτογραφία του προϊόντος - Ναι
2η συμπληρωματική φωτογραφία του προϊόντος - Ναι

Περιγραφή (description)

Η περιγραφή του προϊόντος

Εάν το e-shop διαθέτει περιγραφή για το προϊόν μπορεί να την προσθέσει στο αντίστοιχο πεδίο στο xml.

Οι πληροφορίες που είναι χρήσιμες σε μια περιγραφή είναι:

 • Υλικό
 • Μηχανισμός
 • Μέγεθος Ρολογιού
 • Αδιαβροχοποίηση
 • Ειδικά χαρακτηριστικά (π.χ. Αναλογική/Ψηφιακή Λειτουργία, Χρονογράφος, Χρώμα Λουριού, Χρώμα Καντράν, Χρώμα Κάσας κλπ.)
 • Περίσταση στην οποία μπορεί να φορεθεί το προϊόν