Πληροφορίες για λουράκια ρολογιών

Τα προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία λουράκια ρολογιών πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές στο αρχείο XML.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος δόκιμο είναι να περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Αυτό που είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει είναι το μέγεθος του λουριού σε mm (όχι το συνολικό του μήκος, αλλά το μέγεθος στο σημείο που ενώνεται με την κάσα). Επίσης στον τίτλο μπορεί να αναγράφεται και το υλικό του λουριού (π.χ. δερμάτινο, καουτσούκ κλπ.)

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

 • Τον κατασκευαστή (ή στο αντίστοιχο πεδίο manufacturer)
 • Την απόχρωση / χρώμα (ή στο αντίστοιχο πεδίο color)
 • Το μέγεθος του λουριού σε mm
Ενδεικτικά παραδείγματα αποδεκτών τίτλων:
 • Λουράκι δερμάτινο Cluse μαύρο 20mm
 • Daniel Wellington Classic Bristol Δερμάτινο Λουράκι Καφέ/Ασημί 20mm
 • Casio Marine Gear Καουτσούκ Λουράκι Μαύρο 22mm

*Δεν είναι αποδεκτή η αναφορά σε τίτλους που ενώ το προϊόν είναι OEM, παραπέμπει σε άλλο brand (π.χ. Τύπου Oozoo).


Εικόνα (image)

Η εικόνα του προϊόντος

Η φωτογραφία πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του προϊόντος και να απεικονίζει με ευκρίνεια ολόκληρο το προβαλλόμενο προϊόν, από την μπροστινή όψη, σε λευκό ή ομοιόμορφο φόντο ανοιχτής απόχρωσης, χωρίς να περιλαμβάνονται σκιές, λογότυπα ή υδατογραφήματα, ή άλλα προϊόντα που δεν αφορούν το κύριο προϊόν.

Στην κύρια εικόνα πρέπει να απεικονίζεται μόνο το προϊόν κι όχι και τα ρολόγια με τα οποία είναι συμβατό, αλλά ούτε και η συσκευασία του.

Το προϊόν που απεικονίζεται στην εικόνα πρέπει να συμβαδίζει με το προϊόν που αναγράφεται στον τίτλο, π.χ. συγκεκριμένη απόχρωση, χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, εάν στον τίτλο αναγράφεται λουράκι δερμάτινο σε μπλε χρώμα, πρέπει να απεικονίζεται λουράκι δερμάτινο σε μπλε χρώμα.

Γενικές οδηγίες για τις εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ.


MPN (part number)

Το part number του προϊόντος

Το part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν και πρέπει να συμπληρώνεται στο πεδίο MPN στο αρχείο XML ή εναλλακτικά να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος.


Κατασκευαστής (manufacturer)

Ο κατασκευαστής του προϊόντος

Ο κατασκευαστής πρέπει να αναγράφεται στο αντίστοιχο πεδίο manufacturer στο αρχείο XML ή εναλλακτικά στον τίτλο του προϊόντος.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • <name>Λουράκι δερμάτινο Cluse μαύρο 20mm </name>
 • <manufacturer>Cluse</manufacturer>

Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο (color) στο αρχείο XML ή εναλλακτικά στον τίτλο του προϊόντος και να είναι σύμφωνο με την ονομασία χρώματος που δίνει ο κατασκευαστής. Σε περιπτώσεις στις οποίες το λεκτικό που δίνει ο κατασκευαστής για το χρώμα δεν είναι σαφές πρέπει να αντικαθίσταται από κάποιο απλοποιημένο λεκτικό χρώματος.

Το χρώμα που αναγράφεται στο πεδίο color πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με το χρώμα προϊόντος που προβάλλεται στην κεντρική εικόνα.

Λεκτικά που χαρακτηρίζουν το μοτίβο π.χ. ριγέ, φλοράλ, καρό, πουά, animal print, leopard μπορούν να αναγράφονται επιπρόσθετα ή αντί του λεκτικού της απόχρωσης. Επίσης αποδεκτά είναι λεκτικά όπως εμπριμέ, πολύχρωμο.

Στην περίπτωση που ένα προϊόν διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πρέπει να αποστέλλεται σε διαφορετικές εγγραφές ανά χρώμα στο αρχείο XML.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • <name>Citizen Καουτσούκ Λουράκι Μαύρο 23mm</name>
 • <name>Citizen Καουτσούκ Λουράκι Πορτοκαλί 23mm</name>

Συμπληρωματικές εικόνες (additional images)

Οι συμπληρωματικές εικόνες

Εάν το e-shop διαθέτει περισσότερες από μία φωτογραφίες για το προϊόν πρέπει να τις προσθέσει στο αντίστοιχο πεδίο (additional image link) στο αρχείο XML. Στις επιπρόσθετες φωτογραφίες απεικονίζονται διαφορετικές γωνίες λήψης ή λεπτομέρειες του προϊόντος ή απεικονίζεται το προϊόν φορεμένο σε μοντέλο (ώστε να είναι αντιληπτή η διάστασή του).

Γενικές πληροφορίες για τις συμπληρωματικές εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ.


Μέγεθος (size)

Το μέγεθος του λουριού

Το μέγεθος του λουριού σε mm πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος. Το μέγεθος αυτό αφορά στα mm του λουριού στο κομμάτι που κουμπώνει με την κάσα και είναι αναγκαίο να το γνωρίζει ο χρήστης για να κάνει την αγορά του.

Σε περίπτωση που ένα λουράκι βγαίνει σε παραπάνω από ένα mm (π.χ. 18mm, 20mm και 22mm) κάθε διαφορετικό μέγεθος θα πρέπει να αποστέλλεται σε διαφορετική εγγραφή.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • Daniel Wellington Classic Bristol Δερμάτινο Λουράκι Καφέ/Ροζ Χρυσό 20mm
 • Daniel Wellington Classic Bristol Δερμάτινο Λουράκι Καφέ/Ροζ Χρυσό 18mm