Πληροφορίες για γυαλιά ηλίου

Τα προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία γυαλιά ηλίου πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει τα σημαντικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος πρέπει να αναφέρει:

Το Model Name

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, εάν υπάρχει.

Ενδεικτικά παραδείγματα
 • Dior Direction 2 807/1I
 • Meller Zareb All Black

Τον τύπο φακού

Polarized, καθρέφτης, ντεγκραντέ, εάν υπάρχει η πληροφορία.

Ενδεικτικά παραδείγματα
 • Meller Chauen Amber Carbon Polarized
 • Tommy Hilfiger TH1717/S ALZT4 Καθρέφτης

Εικόνα (image link)

Η εικόνα του προϊόντος

Η φωτογραφία πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του προϊόντος και να απεικονίζει με ευκρίνεια ολόκληρο το προβαλλόμενο προϊόν, σε λευκό ή ομοιόμορφο ανοιχτόχρωμο φόντο, χωρίς να περιλαμβάνονται σκιές, λογότυπα ή υδατογραφήματα.

Το προϊόν που απεικονίζεται στην εικόνα πρέπει να συμβαδίζει με το προϊόν που αναγράφεται στον τίτλο και κατ' επέκταση με το προϊόν που πωλείται, π.χ. συγκεκριμένη απόχρωση, χαρακτηριστικά κλπ.

Ενδεικτικά, εάν στον τίτλο αναγράφεται Meller Zareb All Black πρέπει η κύρια εικόνα να απεικονίζει το προϊόν σε μαύρο χρώμα.

Γενικές οδηγίες για τις εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ.


MPN

To part number του προϊόντος

Το part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν και πρέπει να συμπληρώνεται στο πεδίο MPN του αρχείου XML ή εναλλακτικά να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος.


Κατασκευαστής (manufacturer)

Ο κατασκευαστής του προϊόντος

Ο κατασκευαστής πρέπει να αναγράφεται στο αντίστοιχο πεδίο manufacturer στο αρχείο XML. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν ταξινομούνται προϊόντα αγνώστου κατασκευαστή (ΟΕΜ) καθώς και προϊόντα από μη πιστοποιημένους κατασκευαστές που δεν διαθέτουν επίσημη σελίδα.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • <name>Ray Ban Round Metal RB3447 001</name>
 • <manufacturer>Ray Ban</manufacturer>


Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να συμπληρώνεται στο πεδίο color του αρχείου XML ή εναλλακτικά στον τίτλο του προϊόντος και να είναι σύμφωνο με την ονομασία χρώματος που δίνει ο κατασκευαστής.

Το χρώμα που αναγράφεται στο πεδίο color πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με το χρώμα προϊόντος που προβάλλεται στην κεντρική εικόνα.

Στην περίπτωση που ένα προϊόν διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πρέπει να αποστέλλεται σε διακριτές εγγραφές ανά χρώμα στο αρχείο XML.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • <name>Meller Karoo Tigris Carbon</name>
 • <name>Meller Karoo Amber Carbon</name>

Μέγεθος (size)

Τα μεγέθη του προϊόντος

Εγγραφή ανά μοντέλο προϊόντος

Στο πεδίο size του αρχείου XML πρέπει να αποστέλλονται μόνο τα διαθέσιμα μεγέθη χωρισμένα με κόμμα και να συμφωνούν με τα αντίστοιχα μεγέθη που προβάλλονται στη σελίδα του προϊόντος στο e-shop. Διαφορετικές εγγραφές ανά μέγεθος ή εγγραφές χωρίς τα διαθέσιμα μεγέθη δεν είναι αποδεκτές.

Παραδείγματα πεδίου size στο XML

Μια εγγραφή ανά μοντέλο προϊόντος για κάθε διαφορετικό χρώμα με όλα τα διαθέσιμα sizes συμπληρωμένα στο πεδίο <size> του XML
Ray Ban Original Wayfarer Classic RB2140 902
 • <size>47mm, 50mm, 54mm</size>
Vogue VO5338S W65613 Ντεγκραντέ
 • <size>54mm, 56mm, 58mm</size>

Ναι

Ξεχωριστές εγγραφές ανά μέγεθος
Ray Ban Original Wayfarer Classic RB2140 902 47mm
 • <size></size>
Ray Ban Original Wayfarer Classic RB2140 902 50mm
 • <size></size>

Όχι

Σημείωση: Μπορείτε να εντοπίσετε το μέγεθος του φακού παρατηρώντας τον πρώτο από τους τρεις αριθμούς στο εσωτερικό του βραχίονα του σκελετού (πχ 52–21–145) είτε από τα website / έγγραφα του κατασκευαστή. Για την πλειοψηφία των γυαλιών ηλίου το νούμερο κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 (mm) και αναφέρεται ως Πλάτος Φακού.
Φωτογραφία του προϊόντος για το μέγεθος
Φωτογραφία του προϊόντος για το μέγεθος

Προτείνεται παράλληλα με το πεδίο Μέγεθος (size) να συμπληρώνεται και το πεδίο Παραλλαγές μεγέθους προϊόντων (Size Variations). Οι τεχνικές προδιαγραφές για την προσθήκη του νέου πεδίου στο XML περιγράφονται αναλυτικά στο Skroutz XML data feed specification.