Πληροφορίες για αρώματα

Τα προϊόντα που ανήκουν στις κατηγορίες ανδρικά αρώματα, γυναικεία αρώματα, παιδικά αρώματα, σετ αρωμάτων πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να είναι πλήρης, περιγραφικός και σύμφωνος με τη συσκευασία του προϊόντος (είτε αυτή είναι στα ελληνικά είτε στα αγγλικά).

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος πρέπει να αναφέρει:

  • Την ονομασία που έχει δώσει ο κατασκευαστής στο προϊόν
  • Τον τύπο του αρώματος (Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Cologne)
  • Την ποσότητα σε ml

O τύπος του αρώματος, η ονομασία και η ποσότητα που αναγράφονται στον τίτλο πρέπει να συμφωνούν με αυτά που ορίζει ο κατασκευαστής για το συγκεκριμένο προϊόν.

Σε περίπτωση που πρόκειται για set προϊόντων, o τίτλος πρέπει να αναγράφει όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Set και την ποσότητα του καθενός ξεχωριστά.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

  • Narciso Rodriguez For Her Eau de Parfum 100ml
  • Mont Blanc Legend Night Eau de Parfum 100ml & Aftershave Lotion 100ml & Shower Gel 100ml

Εικόνα (image link)

Η κύρια φωτογραφία του προϊόντος

Το προϊόν που απεικονίζεται στην φωτογραφία πρέπει να συμφωνεί με το προϊόν που αναγράφεται στον τίτλο, δηλαδή με τον τύπο του αρώματος (Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Cologne), την ποσότητα, αν πρόκειται για set κ.λπ.

Για παράδειγμα αν το ίδιο άρωμα διατίθεται σε δύο τύπους, Eau de Toilette και Eau de Parfum, η φωτογραφία πρέπει να απεικονίζει τον τύπο του αρώματος που περιγράφεται στον τίτλο με την αντίστοιχη ποσότητα σε ml.

Εικόνα αρώματος με ποσότητα

Ναι

Giorgio Armani Si Eau de Parfum 50ml

Εάν στον τίτλο αναφέρεται ότι πρόκειται για Eau de Parfum 50 ml, η εικόνα πρέπει να προβάλει το συγκεκριμένο προϊόν στην ίδια ποσότητα (50ml) που αναγράφει ο τίτλος.

Εικόνα αρώματος με set

Ναι

Giorgio Armani Armani Code Pour Homme Eau De Toilette 75ml, Edt 15ml & Shower Gel 75ml

Εάν στον τίτλο αναφέρεται ότι πρόκειται για set π.χ. 3 τεμαχίων (Eau de Toilette 75ml, Edt 15ml, Shower Gel 75ml), η φωτογραφία πρέπει να απεικονίζει και τα τρία τεμάχια στην ίδια ποσότητα που αναφέρεται στον τίτλο.


EAN / Barcode

Ο διεθνής αριθμός είδους

Το EAN ή το barcode πρέπει να αναγράφεται στο σχετικό πεδίο στο αρχείο XML (ο κωδικός αυτός συνήθως αποτελείται από 13 ψηφία).


Κατασκευαστής (manufacturer)

Ο κατασκευαστής του προϊόντος

Ο κατασκευαστής πρέπει να αναγράφεται στο πεδίο manufacturer στο αρχείο XML. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν ταξινομούνται προϊόντα αγνώστου κατασκευαστή (ΟΕΜ) καθώς και προϊόντα από μη πιστοποιημένους κατασκευαστές που δε διαθέτουν επίσημη ιστοσελίδα.Επισημάνσεις

Προϊόντα που εξαιρούνται
Στις συγκεκριμένες κατηγορίες προβάλλονται αρώματα με ποσότητα από 7ml και άνω.
Δεν είναι δυνατή η προβολή των παρακάτω προϊόντων:
  • Αρώματα Tester
  • Αρώματα Μινιατούρες
  • Αρώματα "Τύπου"
  • Αρώματα σε χαμηλή τιμή λόγω Κατεστραμμένης Συσκευασίας
  • Unboxed Αρώματα
Διπλά προϊόντα
Στις συγκεκριμένες κατηγορίες είναι αποδεκτή η αποστολή από το κατάστημα δύο εγγραφών για το ίδιο προϊόν, εφόσον στη μία από τις δύο εγγραφές το προϊόν συνοδεύεται από δώρο. Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να διαφοροποιείται η τιμή στις δύο εγγραφές, δηλαδή το προϊόν που συνοδεύεται από δώρο πρέπει να έχει την ίδια τιμή με το μεμονωμένο προϊόν.
Εάν η τιμή είναι υψηλότερη, τότε δεν ταξινομείται η μία από τις δύο εγγραφές.
Set
Προϊόντα σε set μπορούν να ταξινομηθούν μόνο στην περίπτωση που πρόκειται για official set των brands και εφόσον το EAN / barcode που αποστέλλεται αντιστοιχεί στη συσκευασία του set. Πακέτα προσφοράς των καταστημάτων και μη official set δεν ταξινομούνται.