Πληροφορίες για Ανδρική & Γυναικεία Μόδα

Τα προϊόντα που ανήκουν στις κατηγορίες Ανδρικά & Γυναικεία Ρούχα χρειάζεται να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές στο αρχείο XML.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να έχει συγκεκριμένη δομή και να περιλαμβάνει τα σημαντικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Θα πρέπει να προσέξετε να μην είναι μεγαλύτερος από 7-10 λέξεις:

Κατασκευαστής/Brand

Πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο ή εναλλακτικά στο πεδίο manufacturer

Ενδεικτικά παραδείγματα
 • Τζιν Levi's 501 00501-0165 Μαύρο
 • DONNA MARTHA ΦΟΡΕΜΑ ΡΙΧΤΟ ΤΡΥΠΗΤΟ ΒΟΛΑΝ ΑΣΠΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ

Τύπος

Ενδεικτικά παραδείγματα
 • Ανδρική μαύρη τζιν βερμούδα
 • Prince Oliver Μπουφάν Μπλε Σκούρο με
 • Κουκούλα Πορτοκαλί

Φύλο

Πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο ή εναλλακτικά στο πεδίο category

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Ανδρική μαύρη τζιν βερμούδα με φθορές ξεβάμματα BX250

Υλικό

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Guess Ανδρικό Φούτερ M0BQ37 K7ON1 Cotton Μαύρο Slim Fit

Εφαρμογή

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Guess Ανδρικό Φούτερ M0BQ37 K7ON1 Cotton Μαύρο Slim Fit

Μοτίβο

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Ανδρική μαύρη τζιν βερμούδα με φθορές ξεβάμματα BX250

Χρώμα

Πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο ή εναλλακτικά στο πεδίο color

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Nike Dri-Fit Pro 365 Running Γυναικείο Κολάν-Σορτς Ψηλόμεσο Μαύρο

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Αν ειναι Σετ και τα Τεμάχια, Βραδινό (Φορέματα), Ζιβάγκο (Μπλούζες), Cargo (Βερμούδες), Puffer (Μπουφάν), με Κουκούλα, Ψηλόμεσο

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • JCAPB369 115 VINYL CROPPED PUFFER JACKET JUICY COUTURE ΑΣΗΜΙ
 • Prince Oliver Μπουφάν Μπλε Σκούρο με Κουκούλα Πορτοκαλί

Σειρά

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Τζιν Levi's 501 00501-0165 Μαύρο Original Fit

Τις περισσότερες φορές είναι ίδιος με εκείνον που εμφανίζεται στο κατάστημά σας, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχει η δυνατότητα να έχετε άλλο τίτλο στο κατάστημα και άλλο στο XML σας.


Εικόνα (image link)

Η εικόνα του προϊόντος

Είναι η κύρια φωτογραφία και πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του προϊόντος που θα σταλεί στον πελάτη. Οι φωτογραφίες των προϊόντων πρέπει να έχουν την υψηλότερη διαθέσιμη ανάλυση. Όσο υψηλότερη η ανάλυση, τόσο καλύτερα απεικονίζεται το προϊόν, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να δει περισσότερες λεπτομέρειες στην εικόνα με τη χρήση του zoom.

Το ελάχιστο αποδεκτό όριο για μία από τις δύο διαστάσεις της φωτογραφίας, χωρίς περιθώρια, είναι 1000 pixels. Όσο μεγαλύτερες διαστάσεις επιλέγετε, τόσο καλύτερα αποτυπώνονται οι φωτογραφίες των προϊόντων σας στους χρήστες.

Η κύρια εικόνα του προϊόντος πρέπει να είναι επαγγελματική λήψη σε καθαρό μονόχρωμο φόντο, ανοιχτής απόχρωσης. Το προϊόν πρέπει να απεικονίζεται από την εμπρόσθια όψη του, χωρίς σκιές, logos, καρτελάκι με την επωνυμία του καταστήματος ή υδατογραφήματα. Εικόνες που προβάλλουν το προϊόν / μοντέλο σε εξωτερικό χώρο, σε έπιπλα, σε stands κλπ δεν είναι αποδεκτές.

Εικόνα προϊόντος - Ναι

Ναι

Εικόνα προϊόντος - Ναι

Ναι

Εικόνα προϊόντος - Ναι

Ναι

Εικόνα προϊόντος - Ναι

Ναι

Η φωτογραφία προϊόντος πρέπει να είναι σε λευκό ή μονόχρωμο φόντο.


Εικόνα προϊόντος - Όχι

Όχι

Εικόνα προϊόντος - Όχι

Όχι

Εικόνα προϊόντος - Όχι

Όχι

Αποφύγετε φωτογραφίες lifestyle σε πολύχρωμο φόντο.


Πρόσθετες φωτογραφίες (Additional images)

Οι συμπληρωματικές εικόνες

Στις κατηγορίες Ανδρικά & Γυναικεία Ρούχα είναι υποχρεωτικό να αποστέλλονται πολλαπλές additional images (τουλάχιστον 3 φωτογραφίες συμπεριλαμβανομένης της κύριας εικόνας). Οι επιπλέον φωτογραφίες θα πρέπει να προστίθενται σε ξεχωριστό πεδίο του XML σας ή να συμπληρώνονται στο πεδίο “Εικόνες” κατα την δημιουργία προϊόντος, αν δεν διατίθεται αρχείο XML. Στις πρόσθετες φωτογραφίες μπορείτε να συμπεριλάβετε διαφορετικές γωνίες λήψης ή λεπτομέρειες του προϊόντος. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία από τις δύο διαστάσεις μεγαλύτερη από δύο διαστάσεις μεγαλύτερη από 1000 pixels.

Οι σελίδες των πρόσθετων φωτογραφιών πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό SSL και κρυπτογράφηση με το πρωτόκολλο https. Αναλυτικές πληροφορίες για την προσθήκη του πεδίου στο XML σας θα βρείτε εδώ.


MPN

To part number του προϊόντος

Το part number (ΜΡΝ) είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν. Αν ο κατασκευαστής δίνει κωδικό χρώματος, θα πρέπει να περιλαμβάνεται και αυτός στο mpn. Το part number πρέπει να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο του αρχείου XML ή εναλλακτικά μπορεί και να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • <name>Τζιν Levi's 501 00501-0165 Μαύρο Original Fit</name>
 • <mpn>00501-0165</mpn>

Εναλλακτικά, αν δεν υπάρχει Part number, πρέπει να συμπληρώνεται η πληροφορία του κωδικού της σειράς ή του μοντέλου, βάσει κατασκευαστή. Ο κωδικός σειράς / μοντέλου μπορεί να αναγράφεται στον τίτλο.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • <name>PCP Amaryllis Γυναικείο Ποδηλατικό Κολάν Μαύρο Grey</name>
 • <mpn>Jack + Jones Ace Bodywarmer Collar (12189883) Black</mpn>

Σε περίπτωση που ο κωδικός MPN του προϊόντος αντιστοιχεί, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σε Σετ, δεν γίνεται αποδεκτός αν σταλεί ως MPN για τα ξεχωριστά τεμάχια. Προϊόντα σε Σετ πρέπει να διατίθενται επίσημα από τον κατασκευαστή. Αυτοσχέδιες προσφορές δεν γίνονται αποδεκτές.


Μέγεθος (size)

Τα μεγέθη του προϊόντος

Όλα τα διαθέσιμα μεγέθη του προϊόντος πρέπει να αναγράφονται στο αντίστοιχο πεδίο size του αρχείου XML και να συμφωνούν με τα αντίστοιχα μεγέθη που προβάλλονται στη σελίδα του προϊόντος στο e-shop. Τα μεγέθη ΔΕΝ πρέπει να αναγράφονται στους τίτλους.

Προϊόντα που βγαίνουν σε διαφορετικές αποχρώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται ως ξεχωριστά προϊόντα στο XML και κάθε εγγραφή να περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα μεγέθη.

Δεν επιτρέπονται πολλαπλές εγγραφές ανά μέγεθος.

Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των μεγεθών μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.


Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο (color) στο αρχείο XML ή εναλλακτικά στον τίτλο του προϊόντος και να είναι σύμφωνο με την ονομασία χρώματος που δίνει ο κατασκευαστής. Λεκτικά που χαρακτηρίζουν το μοτίβο π.χ. ριγέ, φλοράλ, καρό, πουά, animal print, leopard μπορούν να αναγράφονται επιπρόσθετα ή αντι του λεκτικού της αποχρωσης. Επίσης αποδεκτά είναι λεκτικά όπως εμπριμέ, πολύχρωμο.

Το χρώμα που αναγράφεται στο πεδίο color πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με το χρώμα προϊόντος που προβάλλεται στην κεντρική εικόνα.

Στην περίπτωση που ένα προϊόν διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πρέπει να αποστέλλεται σε διακριτές εγγραφές ανά χρώμα στο αρχείο XML.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • <name>Nike Dri-Fit Pro 365 Running Γυναικείο Κολάν-Σορτς Ψηλόμεσο Μαύρο</name>

Περιγραφή (description)

Στο πεδίο αυτό πρέπει να συμπληρώσετε επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του προϊόντος και πληροφορίες για τη χρήση του, εφόσον είναι διαθέσιμα. Στην περιγραφή δεν πρέπει να αναγράφονται οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον τίτλο του προϊόντος ή πληροφορίες σχετικά με προωθητικές ενέργειες και διαθεσιμότητα.

Ενδεικτικές αποδεκτές πληροφορίες:
 • Εφαρμογή (στενή - φαρδιά - κανονική)
 • Σύνθεση (π.χ. 80% βαμβάκι - 20% ελαστάνη)
 • Τεχνολογίες - για τα αθλητικά brands π.χ. DriFit, heatgear
 • Οποιοδήποτε μη εμφανές στην εικόνα χαρακτηριστικό του ρούχου π.χ. Κλείσιμο, κρυφές τσέπες, υλικό επένδυσης, πεντάτσεπο, αποσπώμενες τιράντες, με ενίσχυση, αδιάβροχο κτλ.
 • Οδηγίες Πλυσίματος

Οι περιγραφές χρησιμοποιούνται για να εμπλουτιστεί η πληροφορία σχετικά με το ρούχο και την ποιότητά του και να γίνεται καλύτερη η εμπειρία χρήστη.

Ενδεικτικές ΜΗ αποδεκτές πληροφορίες:
 • Promotion εκφράσεις όπως δόσεις, εκπτώσεις, αρχικές τιμές του προϊοντος
 • Εκφράσεις μη αντικειμενικές οπως “το φόρεμα αυτο θα μαγέψει τους γύρω σας και τραβήξει όλα τα βλέμματα”
 • Προτάσεις look π.χ. Φορέστε το jean με ενα biker jacket

Τιμή (price)

Η τελική τιμή του προϊόντος που εμφανίζεται στο κατάστημά σας

Η τιμή που κοινοποιείται στο Skroutz πρέπει να είναι η τελική τιμή του προϊόντος. Δηλαδή η τιμή μετά τον ΦΠΑ και εάν υπάρχει κάποια προσφορά, η τιμή μετά την έκπτωση.


Κατασκευαστής (manufacturer)

Ο κατασκευαστής του προϊόντος

Για καταστηματα που διαθετουν XML, ο κατασκευαστής πρέπει να αναγράφεται στο αντίστοιχο πεδίο manufacturer ή στον τίτλο του προϊόντος. Για τα καταστήματα χωρίς XML, ο κατασκευαστής πρέπει να αναγράφεται στο πεδίο Κατασκευαστής.

Εάν τα προϊόντα φέρουν το brand του καταστήματος σας στις σχετικές ετικέτες (καρτελάκι, ετικέτα κλπ), στο πεδίο κατασκευαστή μπορεί να καταχωρηθεί η επωνυμία του brand/καταστήματος. Για να οριστεί στο προϊόν κάποιο άλλο brand το οποίο δεν υπάρχει ήδη ως κατασκευαστης στην πλατφορμα μας, θα πρέπει να είναι επίσημο brand (με website, ταμπελάκια στα ρούχα, αναγνωρισιμότητα). Μη επώνυμα προϊόντα (OEM) δεν ταξινομούνται στις κατηγορίες της Μόδας.

Ενδεικτικό παράδειγμα:
 • <name>Only Γυναικείο Jean Παντελόνι σε Ίσια Γραμμή</name>
 • <manufacturer>Only</manufacturer>