Πληροφορίες για παιδικά λευκά είδη και προίκα μωρού

Τα προϊόντα που ανήκουν στις κατηγορίες των παιδικών λευκών ειδών και της προίκας μωρού πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Περιεχόμενα

Μοντέλο (model)

Το μοντέλο του προϊόντος

Τα παιδικά λευκά είδη και προίκα μωρού αναγνωρίζονται σύμφωνα με το μοντέλο προϊόντος. Για τον λόγο αυτό, η πληροφορία του μοντέλου είναι απαραίτητο να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος.

Το μοντέλο, όπως αυτό δίνεται από τον κατασκευαστή, μπορεί να είναι είτε όνομα π.χ. Minnie, είτε αριθμός π.χ. MK709. Μέρος του μοντέλου του προϊόντος είναι και το όνομα της σειράς.

Το μοντέλο του προϊόντος πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο.
 • Palamaiki Σετ My Kingdom MK709 170x260
 • Palamaiki Σετ με Λάστιχο Minnie 90x200 Ciao

Ναι

Αποφύγετε ελλιπείς τίτλους.
 • Palamaiki Σετ My Kingdom 170x260
 • Palamaiki Σετ με Λάστιχο 90x200 Ciao

Όχι


Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα είναι απαραίτητο να αναγράφεται στον τίτλο, όπως ακριβώς εμφανίζεται στον κατάλογο του κατασκευαστή.

Κάποιοι κατασκευαστές συνηθίζουν να δίνουν το χρώμα σαν αριθμό (π.χ. 24). Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να δίνεται ένας μόνο αριθμός που να περιγράφει το συνδυασμό μοντέλου / χρώματος.

Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει το χρώμα του προϊόντος, όπως αυτό δίνεται από τον κατασκευαστή.
 • Borea Σετ Stars 160x240 Βεραμάν
 • Nef-Nef Κουβέρτα Αγκαλιάς Galaxy Βελουτέ Γκρι
 • Rythmos Σετ Σεντόνια Μονά με Λάστιχο 105x205 Madonna 24

Ναι

Τίτλοι που δεν αναγράφουν το χρώμα δεν είναι αποδεκτοί.
 • Borea Σετ Stars 160x240
 • Nef-Nef Κουβέρτα Αγκαλιάς Galaxy Βελουτέ
 • Rythmos Σετ Σεντόνια Μονά με Λάστιχο 105x205 Madonna

Όχι

Προϊόντα που βγαίνουν σε διαφορετικές αποχρώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται ως ξεχωριστά προϊόντα στο XML.
Για παράδειγμα, εάν ένα πάπλωμα διατίθεται σε 3 χρώματα, θα πρέπει να υπάρχουν 3 αντίστοιχες εγγραφές προϊόντων στο XML, με διαφορετικό ID, και στον τίτλο κάθε εγγραφής να αναγράφεται το αντίστοιχο χρώμα.
 • SB Concept Stars 170x240 Blue
 • SB Concept Stars 170x240 Beige
 • SB Concept Stars 170x240 Lilac

MPN

Το part number του προϊόντος

Το part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν. Το MPN πρέπει να είναι συμπληρωμένο στο αντίστοιχο πεδίο του XML, ή, εναλλακτικά, στον τίτλο του προϊόντος.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα part numbers σας είναι σωστά, θα χρειαστεί είτε να συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας, είτε να κάνετε σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο.


EAN / Βarcode

Ο διεθνής αριθμός είδους

Πρέπει να είναι συμπληρωμένο υποχρεωτικά, μόνο σε όσα προϊόντα διατίθεται η εν λόγω πληροφορία από τον κατασκευαστή. Ενδεικτικά παραδείγματα brands που διαθέτουν κωδικό EAN: Kentia, Palamaiki, Viopros κ.λπ..

Συμπληρώστε το EAN ή το Barcode στο αντίστοιχο πεδίο του XML, ή στον τίτλο του προϊόντος.


Διαστάσεις (dimensions)

Οι διαστάσεις του προϊόντος

Συμπληρώστε στον τίτλο τις διαστάσεις του προϊόντος. Εκτός από το λεκτικό που δηλώνει το μέγεθος, δηλαδή μονό, ημίδιπλο κ.λπ., είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι διαστάσεις και αριθμητικά.

Ενδεικτικά, για ένα σεντόνι, θα πρέπει να συμπληρώσετε στον τίτλο την διάσταση 110x200.

Οι διαστάσεις του προϊόντος πρέπει να αναγράφονται αριθμητικά στον τίτλο του προϊόντος.
 • Palamaiki Σετ με Λάστιχο My Kingdom MK707 110x200
 • Σεντόνια Κούνιας (Σετ) Nef-Nef Baby FF Forever Sleepy 120x170

Ναι

Αποφύγετε τίτλους που δεν αναγράφουν τις διαστάσεις του προϊόντος.
 • Palamaiki Σετ με Λάστιχο My Kingdom MK707
 • Σεντόνια Κούνιας (Σετ) Nef-Nef Baby FF Forever Sleepy

Όχι


Πληροφορίες για σεντόνια

Τα σεντόνια διαφέρουν από τα υπόλοιπα προϊόντα των κατηγοριών "παιδικά λευκά είδη" και "προίκα μωρού" και γι' αυτόν τον λόγο έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Πολλά μοντέλα σεντονιών διατίθενται σε εκδοχές "με λάστιχο" και "χωρίς λάστιχο". Είναι απαραίτητο να διαφοροποιούνται μόνο τα προϊόντα που διαθέτουν λάστιχο, αναγράφοντας στον τίτλο του προϊόντος το αντίστοιχο λεκτικό "Με λάστιχο".

Προσοχή: Στις εγγραφές που δεν περιέχεται αυτή η διευκρίνιση, θεωρείται αυτόματα ότι το σεντόνι δεν έχει λάστιχο, συνεπώς δε χρειάζεται να αναγράφεται στον τίτλο.

Στα σετ σεντονιών όπου το κατωσέντονο με λάστιχο έχει διαφορετική διάσταση από το πανωσέντονο, θα πρέπει να αναγράφονται στον τίτλο του προϊόντος οι διαστάσεις που αναφέρονται στο κατωσέντονο.

Σεντόνια με λάστιχο
Πρέπει να αναγράφεται το λεκτικό "με Λάστιχο" στον τίτλο του προϊόντος.
 • Palamaiki Σετ με Λάστιχο My Kingdom MK707 110x200
Σεντόνια χωρίς λάστιχο
Σε σεντόνια χωρίς λάστιχο δεν χρειάζεται να αναγράφεται η σχετική διευκρίνιση στον τίτλο του προϊόντος.
 • Nef-Nef Σετ Despicable Me 3 Bricks

Απαραίτητα έγγραφα

Κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) της μάρκας του προϊόντος

Στην κατηγορία "παιδικά λευκά είδη" και "προίκα μωρού" ταξινομούνται μόνο προϊόντα τα οποία ανήκουν σε επώνυμο κατασκευαστή. Συνεπώς, σε περίπτωση που η εταιρεία σας κατασκευάζει ή / και εισάγει προϊόντα τα οποία ανήκουν στις σχετικές κατηγορίες και τα οποία εμπορεύεται υπό την επωνυμία της, χρειάζεται να υπάρχει:

 • Κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 • Ιστοσελίδα στην οποία να μπορούν να εντοπιστούν αναλυτικά οι απαραίτητες πληροφορίες προς έλεγχο και διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων των προϊόντων, η οποία θα λαμβάνεται ως επίσημη ιστοσελίδα κατασκευαστή.

Επιπλέον, εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, η επωνυμία της εταιρείας σας θα προβάλλεται ως "Κατασκευαστής" στο αντίστοιχο φίλτρο που διατίθεται από την πλατφόρμα μας.

Σημείωση: Το σχετικό έγγραφο για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος (trademark) ενδέχεται να ζητηθεί να το αποστείλετε σε ηλεκτρονική μορφή στην περίπτωση που το brand του προϊόντος δεν υπάρχει ήδη καταχωρημένο στο Skroutz ή στην πλατφόρμα που παρέχεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.