Πληροφορίες για Κοσμήματα

Τα προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία κοσμήματα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος μεταξύ των οποίων και το υλικό κατασκευής του κοσμήματος (π.χ. ορείχαλκος, ασήμι κλπ.).
Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:
 • Τον κατασκευαστή (ή/και στο αντίστοιχο πεδίο manufacturer)
 • Το model name του προϊόντος σύμφωνα με το brand (εφόσον υπάρχει)
 • Το υλικό κατασκευής του κοσμήματος (στην περίπτωση που πρόκειται για χρυσό ή λευκόχρυσο να αναγράφονται και τα καράτια). Το κάθε υλικό πρέπει να αποστέλλεται σε διαφορετική εγγραφή. Ενδεικτικά, εάν ένα κόσμημα διατίθεται σε χρυσό και σε λευκόχρυσο, το κάθε υλικό πρέπει να γίνει ξεχωριστή εγγραφή στο XML αρχείο.
Ενδεικτικά παραδείγματα αποδεκτών τίτλων για την κατηγορία κοσμήματα:
 • <name>Swarovski Γυναικείο Κολιέ με Πέτρες από Ατσάλι Επιχρυσωμένο</name>
 • <name>Pierre Cardin Σετ Βραχιόλι / Σκουλαρίκια Επιχρυσωμένο</name>
 • <name>Σκουλαρίκια 14Κ Χρυσό με Μαργαριτάρια και Ζιργκόν FaCaDoro</name>

Πρόσθετες πληροφορίες ανά κατηγορία

Εάν το προϊόν αφορά σε Σετ κοσμημάτων, πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο και να είναι ξεκάθαρο τι περιλαμβάνει το Σετ και ό,τι περιλαμβάνει το Σετ να απεικονίζεται και στην κύρια εικόνα. Εάν το Σετ είναι φτιαγμένο με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, με διαμάντια, μαργαριτάρια κλπ., δόκιμο είναι να αναγράφεται στον τίτλο.

Ενδεικτικό παράδειγμα:
 • <name>Σετ κολιέ-σκουλαρίκια Swarovski One Set Rhodium plated</name>

Εάν το προϊόν αφορά σε μονόπετρο και διαθέτει πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους π.χ. διαμάντι, καλό είναι να αναγράφεται στον τίτλο.

Ενδεικτικό παράδειγμα:
 • <name>Fa Cad'oro Μονόπετρο από Λευκόχρυσο 18Κ Με Διαμάντι</name>

Εάν το προϊόν αφορά π.χ. σε charm, μονόγραμμα κλπ. και απεικονίζεται με την αλυσίδα, αλλά δεν πωλείται ουσιαστικά μαζί με αυτήν, τότε πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο ότι δεν περιλαμβάνεται η αλυσίδα.

Εάν το προϊόν αφορά σε σταυρό με αλυσίδα, πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο ότι πωλείται και η αλυσίδα.

Εάν το προϊόν αφορά σε αλυσίδες θα πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο το πάχος της αλυσίδας σε mm, καθώς επίσης και το μήκος της αλυσίδας σε cm. Εάν μια αλυσίδα διατίθεται σε διαφορετικά mm και σε διαφορετικά μήκη, τότε κάθε mm και κάθε μήκος πρέπει να αποστέλλεται ως ξεχωριστή εγγραφή.

Εάν το προϊόν αφορά σε Βέρες και πωλείται σε Σετ (δηλαδή πρόκειται για 2 βέρες), τότε πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο το λεκτικό Σετ Βέρες. Αντίστοιχα, εάν δεν αναγράφεται το λεκτικό Σετ θα θεωρείται ότι οι βέρες πωλούνται μεμονωμένα.


Εικόνα (image link)

Η εικόνα του προϊόντος

Η φωτογραφία πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του προϊόντος και να απεικονίζει με ευκρίνεια ολόκληρο το προβαλλόμενο προϊόν χωρίς να περιλαμβάνονται σκιές, λογότυπα ή υδατογραφήματα, ή άλλα προϊόντα που δεν αφορούν το κύριο προϊόν. Είναι αποδεκτό το λευκό ή ομοιόμορφο ανοιχτόχρωμο φόντο, καθώς επίσης και εικόνες με φορεμένο το προϊόν σε μοντέλο αρκεί να εστιάζει η εικόνα στο προϊόν και το φόντο να τηρεί τις προϋποθέσεις.

Το προϊόν που απεικονίζεται στην εικόνα πρέπει να συμβαδίζει με το προϊόν που αναγράφεται στον τίτλο και κατ' επέκταση με το προϊόν που πωλείται, π.χ. συγκεκριμένη απόχρωση, χαρακτηριστικά, σετ/μεμονωμένο κλπ.

Ενδεικτικά, εάν στον τίτλο αναγράφεται Σετ κολιέ-βραχιόλια από ατσάλι σε ροζ-χρυσό χρώμα πρέπει η κύρια εικόνα να απεικονίζει σετ κολιέ-βραχιόλια σε ροζ-χρυσό χρώμα.

Γενικές οδηγίες για τις εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ.


Model Name

To model name του προϊόντος σύμφωνα με τον κατασκευαστή

Στην περίπτωση που ο κατασκευαστής δίνει κάποιο model name στο προϊόν, αυτό πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος ακριβώς όπως δίνεται από τον κατασκευαστή.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
<name>Swarovski Attract stud pierced earrings white rhodium plated</name>
<model name>Attract stud pierced</model name>

MPN

Το part number του προϊόντος

Το part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν και πρέπει να συμπληρώνεται στο πεδίο MPN στο αρχείο XML ή εναλλακτικά να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
<name>Pierre Cardin PXE6106</name>
<mpn>PXE6106</mpn>

Κατασκευαστής (manufacturer)

Ο κατασκευαστής του προϊόντος

Η πληροφορία του κατασκευαστή μπορεί να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος ή εναλλακτικά να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο στο αρχείο XML.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
<name>Swarovski Γυναικείο Κολιέ με Πέτρες από Ατσάλι Επιχρυσωμένο</name>
<manufacturer>Swarovski</manufacturer>

Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να συμπληρώνεται στο αντίστοιχο πεδίο (color) στο αρχείο XML ή εναλλακτικά στον τίτλο του προϊόντος.
Το χρώμα που αναγράφεται στο πεδίο color πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με το χρώμα προϊόντος που προβάλλεται στην κεντρική εικόνα.
Στην περίπτωση που ένα προϊόν διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα, πρέπει να αποστέλλεται σε διαφορετικές εγγραφές ανά χρώμα στο αρχείο XML.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
<name>Swarovski Remix Collection Carrier Rose-Gold Tone Plated</name>
<color>Rose-Gold</color>
<name>Swarovski Remix Collection Carrier White Rhodium Plated</name>
<color>White</color>

Καράτια

Τα κοσμήματα που είναι κατασκευασμένα από χρυσό ή λευκόχρυσο θα πρέπει στον τίτλο να αναγράφουν τα καράτια (π.χ. 14Κ, 22Κ, 24Κ κ.ο.κ.).

Τα διάφορα καράτια στα οποία διατίθεται ένα προϊόν, πρέπει να αποστέλλονται σε διαφορετικές εγγραφές ανά καράτια.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
<name>Σετ Βέρες Fa Cad' Oro Χρυσές 14 Καράτια</name>
<name>Σετ Βέρες Fa Cad' Oro Χρυσές 22 Καράτια</name>
<name>Σετ Βέρες Fa Cad' Oro Χρυσές 24 Καράτια</name>

Size

Το μέγεθος του προϊόντος

Στα δαχτυλίδια, τα μονόπετρα και τις βέρες τα διαθέσιμα μεγέθη πρέπει να αποστέλλονται σε μια εγγραφή, να αναγράφονται στο αντίστοιχο πεδίο Size του XML και να συμφωνούν με τα αντίστοιχα μεγέθη που προβάλλονται στη σελίδα του προϊόντος στο e-shop.
Στα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια και τις αλυσίδες τα μεγέθη ενός προϊόντος πρέπει να αποστέλλονται σε διαφορετικές εγγραφές.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
 • Εάν ένα βραχιόλι διατίθεται σε S(small) και σε M(medium), πρέπει να γίνει μια εγγραφή για το S(small) και μια για το M(medium).
 • Εάν ένα σκουλαρίκι διατίθεται σε 4cm και σε 5cm το καθένα, πρέπει να αποστέλλεται ως ξεχωριστή εγγραφή.

Προτείνεται παράλληλα με το πεδίο Μέγεθος (size) να συμπληρώνεται και το πεδίο Παραλλαγές μεγέθους προϊόντων (Size Variations). Οι τεχνικές προδιαγραφές για την προσθήκη του νέου πεδίου στο XML περιγράφονται αναλυτικά στο Skroutz XML data feed specification.


Additional images

Οι συμπληρωματικές εικόνες

Εάν διαθέτετε περισσότερες από μία φωτογραφίες για το προϊόν πρέπει να τις προσθέσετε στο πεδίο additional image link στο αρχείο XML. Για τις επιπλέον εικόνες μπορείτε να συμπεριλάβετε το προϊόν φορεμένο σε μοντέλο (ώστε να είναι αντιληπτή η διάστασή του), λεπτομέρειες του προϊόντος ή διαφορετικές γωνίες λήψης. Οι επιπλέον φωτογραφίες πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία από τις δύο διαστάσεις μεγαλύτερη από 1000 pixels.

Γενικές πληροφορίες για τις συμπληρωματικές εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ.


Περιγραφή (Description)

Εάν το e-shop διαθέτει περιγραφή για το προϊόν μπορεί να την προσθέσει στο αντίστοιχο πεδίο στο xml.

Οι πληροφορίες που είναι χρήσιμες σε μια περιγραφή είναι:
 • Επιμεταλλώσεις κοσμήματος
 • Σχέδιο (π.χ. Άγκυρα, πεταλουδα, καρδιά, μαμά κλπ.)
 • Είδος (π.χ. Τσόκερ, ροζάριο, χειροπέδα κλπ.)
 • Ειδικά Χαρακτηριστικά (π.χ. Πέτρες, διαμάντια, σμαράγδια, κοχύλια κλπ.)
 • Διαστάσεις προϊόντος / Μήκος αλυσίδας / Μήκος βραχιολιού
 • ΕΠερίσταση στην οποία μπορεί να φορεθεί το προϊόν