Υποχρεωτικές πληροφορίες προϊόντων

Οι βασικές πληροφορίες και τα υποχρεωτικά πεδία που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε προϊόν του αρχείου XML σας.

Περιεχόμενα

Unique ID

Ο μοναδικός κωδικός του προϊόντος

Υπάρχει στη βάση του καταστήματός σας και συνδέεται αντίστοιχα και στη δική μας. Ουσιαστικά αποτελεί την "ταυτότητα" του προϊόντος και δεν πρέπει να αλλάξει, καθώς σύμφωνα με αυτό ανανεώνεται το προϊόν στο Skroutz.


Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να έχει συγκεκριμένη δομή και να περιλαμβάνει σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως το είδος του προϊόντος, τον κατασκευαστή, το μοντέλο, το χρώμα, τη χωρητικότητα, τον τύπο, το φύλο (άνδρας/γυναίκα), κ.λ.π.

Ο λόγος που στον τίτλο πρέπει να αναγράφονται τα παραπάνω στοιχεία, είναι διότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση που κάνουν οι επισκέπτες του Skroutz. Θα πρέπει να προσέξετε να μην είναι μεγαλύτερος από 7-10 λέξεις.

Τις περισσότερες φορές είναι ίδιος με εκείνον που εμφανίζεται στο κατάστημά σας, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχει η δυνατότητα να έχετε άλλο τίτλο στο κατάστημα και άλλο στο XML σας.

Τίτλος προϊόντος - Ναι

Ναι

Το όνομα προϊόντος πρέπει να είναι συνοπτικό και να περιλαμβάνει μόνο σημαντικά χαρακτηριστικά.

Τίτλος προϊόντος - Όχι

Όχι

Το όνομα του προϊόντος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7-10 λέξεις.

Μην περιλαμβάνετε περιγραφή στον τίτλο του προϊόντος.

Τίτλος προϊόντος - Ναι

Ναι

Τίτλος προϊόντος - Όχι

Όχι
Τιμή (price)

Η τελική τιμή του προϊόντος που εμφανίζεται στο κατάστημά σας

Η τιμή που κοινοποιείται στο Skroutz πρέπει να είναι η τελική τιμή του προϊόντος. Δηλαδή η τιμή μετά τον ΦΠΑ και εάν υπάρχει κάποια προσφορά, η τιμή μετά την έκπτωση.


Διαθεσιμότητα (availability)

Ο χρόνος παράδοσης του προϊόντος

Στο πεδίο αυτό πρέπει να αποτυπώνεται ο χρόνος μέσα στον οποίο ο καταναλωτής θα παραλάβει το προϊόν που έχει παραγγείλει.

Λεκτικά διαθεσιμότητας

Στο Skroutz εμφανίζονται τα παρακάτω λεκτικά διαθεσιμότητας, τα οποία αντιστοιχίζονται σε εκείνα που θα μας στείλετε:

  • Παράδοση σε 1-3 ημέρες
  • Παράδοση σε 4-10 ημέρες
  • Παράδοση έως 30 ημέρες
Διαθεσιμότητα προϊόντος - Ναι

Ναι

Τα λεκτικά διαθεσιμότητας πρέπει να είναι σαφή και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαθεσιμότητα προϊόντος - Όχι

Όχι

Aποφύγετε ασαφή λεκτικά διαθεσιμότητας.

Για παράδειγμα, εάν στο πεδίο availability στείλετε το λεκτικό "2-5 ημέρες", στο Skroutz θα εμφανίζεται "Παράδοση σε 4-10 ημέρες". Λαμβάνουμε υπόψη, δηλαδή, το άνω όριο που μας στέλνετε και το αντιστοιχίζουμε με το λεκτικό του Skroutz.

Προϊόντα τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα ή άμεσα διαθέσιμα για αποστολή απο την αποθήκη ή/και τον προμηθευτή πρέπει να αποστέλλονται με το λεκτικό "Παράδοση σε 1-3 ημέρες" ή παρόμοιο. Σε κάθε περίπτωση, η παράδοση του προϊόντος στον πελάτη πρέπει να γίνει εντός του συγκεκριμένου διαστήματος.

Προϊόντα μη διαθέσιμα δεν εμφανίζονται καθόλου στη μηχανή αναζήτησης, ωστόσο καλό είναι να αφαιρούνται από το XML.

Για τα προϊόντα που δεν υπάρχουν σε απόθεμα, ο χρόνος παράδοσης σε καμία περίπτωση δε μπορεί να ξεπερνάει τις 30 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή, το μέγιστο όριο που ορίζεται από τη νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις πωλήσεις από απόσταση.


Κατηγορία (category name)

Η κατηγορία του προϊόντος στο κατάστημά σας

Το μονοπάτι από την αρχική σελίδα μέχρι την κατηγορία που βρίσκεται το προϊόν στο site σας.

Για παράδειγμα: "Αρχική > Γυναικεία > Ρούχα > Αθλητικά > Κολάν".


Κατασκευαστής (manufacturer)

Η μάρκα ή αλλιώς ο κατασκευαστής του προϊόντος

Υπάρχουν προϊόντα τα οποία είναι άγνωστου κατασκευαστή. Για να υποδηλώσετε ότι τα προϊόντα αυτά δεν έχουν κατασκευαστή, πρέπει να συμπληρώσετε το λεκτικό ΟΕΜ στο πεδίο του κατασκευαστή. Αποφύγετε τα πολλαπλά προϊόντα ΟΕΜ στο XML, καθώς ενδέχεται να μην είναι δυνατή η εμφάνισή τους στο Skroutz.


MPN

To part number του προϊόντος

Το part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν. Πολλές φορές είναι το ίδιο το μοντέλο. Για να βεβαιωθείτε ότι τα part numbers σας είναι σωστά, θα χρειαστεί είτε να συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας, είτε να κάνετε σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο.


Βάρος (weight)

Το βάρος του προϊόντος

Είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό και την εμφάνιση των μεταφορικών του προϊόντος στη σελίδα του Skroutz. Πιο συγκεκριμένα, για να εμφανιστούν τα προϊόντα σας στη μηχανή αναζήτησης θα χρειαστεί να ρυθμίσετε κανόνες μεταφορικών μέσα στη διαχειριστική πλατφόρμα των συνεργατών μας. Το βάρος πρέπει να είναι είτε σε γραμμάρια είτε σε κιλά, προσθέτοντας τη μονάδα μέτρησης.

Ενδεικτικά, για ένα προϊόν που ζυγίζει 2.7 κιλά, θα πρέπει να συμπληρώσετε 2700 ή 2.7kg.