Παιδικά Πόντσο Θαλάσσης

Τα προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία Παιδικά Πόντσο Θαλάσσης πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Περιεχόμενα

Όνομα (name)

Το όνομα / τίτλος του προϊόντος

Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει τα σημαντικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Πιο συγκεκριμένα, στον τίτλο πρέπει να αναφέρονται:

Κατασκευαστής

Πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο ή εναλλακτικά στο πεδίο manufacturer του αρχείου XML

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Mayoral Παιδικό Πόντσο Θαλάσσης σε Τιρκουάζ χρώμα

Μοντέλο

Το μοντέλο, όπως αυτό δίνεται από τον κατασκευαστή, μπορεί να είναι είτε όνομα είτε αριθμός.

Ενδεικτικά παραδείγματα
 • Πόντσο Nef-Nef Bono 60x120 Yellow
 • Παιδικό Πόντσο Melinen Pirate Mint 60x60
 • Παιδικό Πόντσο Whitegg Τ026/3 60x60

Χρώμα

Το χρώμα όπως αυτό δίνεται από τον κατασκευαστή, μπορεί να είναι είτε όνομα είτε αριθμός.

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Nef-Nef 028578 Bono Παιδικό Πόντσο Θαλάσσης 60x120cm σε Κίτρινο χρώμα

Διαστάσεις

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεγέθη ή είναι one size, θα πρέπει να αναγράφονται οι διαστάσεις (Μήκος x Ύψος) στον τίτλο του προϊόντος.

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Melinen Pirate Mint Παιδικό Πόντσο Θαλάσσης 60x60cm

Εικόνα (image link)

Η εικόνα του προϊόντος

Η εικόνα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης σε λευκό φόντο και να απεικονίζει το χρώμα του προϊόντος, το οποίο περιγράφεται στο λεκτικό του τίτλου του προϊόντος. Εικόνες με φόντο εγκρίνονται μόνο στην περίπτωση που η εικόνα είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής φωτογράφισης (π.χ. εικόνες από καταλόγους κατασκευαστών).

Μη αποδεκτό παράδειγμα

Φωτογραφία προϊόντος - Όχι

Αποδεκτό παράδειγμα

Φωτογραφία προϊόντος - Όχι

MPN

To part number του προϊόντος

Το part number είναι ο μοναδικός αριθμός που δίνει ο κατασκευαστής στο προϊόν και πρέπει να συμπληρώνεται στο πεδίο MPN στο αρχείο XML ή εναλλακτικά να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα part numbers σας είναι σωστά, θα χρειαστεί είτε να συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας, είτε να κάνετε τη σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο.


EAN

Ο διεθνής αριθμός είδους

Το EAN ή το barcode πρέπει να αναγράφεται στο σχετικό πεδίο στο αρχείο XML (ο κωδικός αυτός συνήθως αποτελείται από 13 ψηφία).


Κατασκευαστής (manufacturer)

O κατασκευαστής του προϊόντος

Ο κατασκευαστής του προϊόντος πρέπει να αναγράφεται στο πεδίο manufacturer στο αρχείο XML.

Στις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν ταξινομούνται προϊόντα αγνώστου κατασκευαστή (ΟΕΜ) καθώς και προϊόντα από μη πιστοποιημένους κατασκευαστές που δε διαθέτουν κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η αναζήτηση για ανεύρεση trademark γίνεται στην εξής βάση δεδομένων. Εφόσον δεν προκύψει αποτέλεσμα στην αναζήτησή για ισχύον εμπορικό σήμα, τα προϊόντα απενεργοποιούνται και ζητούνται δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την εμπορική αυτή κατοχύρωση.


Μέγεθος (size)

To μέγεθος του προϊόντος

Στο πεδίο size του αρχείου XML πρέπει να αποστέλλονται μόνο τα διαθέσιμα μεγέθη του προϊόντος και να συμφωνούν με τα αντίστοιχα μεγέθη που προβάλλονται στη σελίδα του προϊόντος στο e-shop, όπως ορίζονται συγκεκριμένα από τον κατασκευαστή. Εάν είναι one size, να αναγράφεται το αντίστοιχο λεκτικό (OS) και στον τίτλο του προϊόντος να αναγράφονται οι διαστάσεις (βλ. Όνομα → Διαστάσεις).

Ενδεικτικά Παραδείγματα
 • <name>Dock & Bay: Παιδικό πόντσο 71x50cm Quickdry - Grey</name>
  <size>5-6 Ε, 7-8 Ε, 9-10 Ε</size>
 • <name>ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ ΒΕΛΟΥΤΕ ΖΑΚΑΡ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΝΤΣΟ ΠΙΣΙΝΑΣ ΜΠΛΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΑ HICKY (45X50CM)</name>
  <size>One size</size>

Παραλλαγές μεγέθους προϊόντων (Size Variations)

Οι διαφορετικές παραλλαγές μεγέθους του προϊόντος

Το Size Variations είναι ένα συμπληρωματικό πεδίο στο αρχείο XML και περιλαμβάνει πολλαπλά εμφωλευμένα πεδία που κάθε ένα αναπαριστά συγκεκριμένο μέγεθος (size) του προϊόντος. Τονίζεται ότι για την ώρα τα υπόλοιπα πεδία πρέπει να κρατήσουν την ίδια ακριβώς μορφή και λειτουργικότητα με το παρόν αρχείο XML που αποστέλλεται. Το ίδιο ισχύει και για τα πεδία που σχετίζονται με την προσθήκη των Size Variations (π.χ. quantity).

Οι τεχνικές προδιαγραφές για την προσθήκη του πεδίου στο XML περιγράφονται αναλυτικά στο Skroutz XML data feed specification.


Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να συμπληρώνεται στο πεδίο color στο αρχείο XML ή εναλλακτικά να αναγράφεται στον τίτλο του προϊόντος και να είναι σύμφωνο με την ονομασία χρώματος που δίνει ο κατασκευαστής. Σε περιπτώσεις στις οποίες το λεκτικό που δίνει ο κατασκευαστής για το χρώμα δεν είναι σαφές πρέπει να αντικαθίσταται από κάποιο απλοποιημένο λεκτικό χρώματος. Το χρώμα που αναγράφεται στο πεδίο color πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με το χρώμα προϊόντος που προβάλλεται στην κεντρική εικόνα.


Επιπρόσθετες πληροφορίες

Προϊόντα που είναι σετ πόντσο παιδικό & ενηλίκων δεν ταξινομούνται.

Ενδεικτικό παράδειγμα
 • Προσφορά: Dock & Bay ΣΕΤ Πόντσο ενηλίκων + Παιδικό πόντσο - Phi Phi Pink Microfiber (Μικροϊνες)