Πρόσθετες πληροφορίες

Εκτός από τις βασικές πληροφορίες του XML, ενημερωθείτε για τα προαιρετικά πεδία που χρειάζεται να συμπληρώνονται κατά περίπτωση.

Περιεχόμενα

Μέγεθος (size)

To μέγεθος του προϊόντος

Στο συγκεκριμένο πεδίο πρέπει να αποστέλλονται μόνο τα διαθέσιμα μεγέθη, χωρισμένα με κόμμα. Δηλαδή, εάν ένα κράνος είναι διαθέσιμο σε small και extra large, το πεδίο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο όπως παρακάτω: S, XL.

Για την προβολή του μεγέθους σε προϊόντα τα οποία από τον κατασκευαστή διατίθενται με εύρος, πρέπει να αξιοποιείται η παύλα (-).

Ενδεικτικό παράδειγμα εγγραφής
  • <size>US 0.5-3, US 4.5-5.5, US 8-9</size>

Για τα προϊόντα μόδας, το μέγεθος (size) είναι υποχρεωτικό πεδίο.


Χρώμα (color)

Το χρώμα του προϊόντος

Προϊόντα που βγαίνουν σε διαφορετικές αποχρώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται ως ξεχωριστά προϊόντα στο XML. Για παράδειγμα, εάν μια πολυθρόνα υπάρχει σε 3 χρώματα θα πρέπει να υπάρχει 3 φορές στο XML, με διαφορετικό ID, και το πεδίο color να αναγράφει το αντίστοιχο χρώμα.

Για τα προϊόντα μόδας, το χρώμα (color) είναι υποχρεωτικό πεδίο.Κόστος μεταφορικών (shipping cost)

To κόστος των μεταφορικών του προϊόντος

Συμπληρώστε το πεδίο shipping εάν επιθυμείτε να ορίσετε συγκεκριμένα μεταφορικά ανά προϊόν. Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τη χρήση του, καθώς οποιαδήποτε τιμή δηλώσετε πρέπει να ισχύει Πανελλαδικά.

Εάν για ένα προϊόν δε χρεώνετε μεταφορικά, συμπληρώστε την τιμή 0, ενώ εάν η αποστολή κοστίζει 4 ευρώ, συμπληρώστε την τιμή 4. Σε όσα προϊόντα δε συμπληρώσετε τιμή, τα μεταφορικά θα εμφανίζονται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις μεταφορικών που θα γίνουν στο χώρο συνεργατών.


EAN / Barcode

Ο διεθνής αριθμός είδους

Πρέπει να είναι συμπληρωμένο σε προϊόντα που είναι του ίδιου είδους αλλά έχουν διαφοροποιήσεις σε χωρητικότητα, βάρος, χρώμα, κ.λ.π.

Ενδεικτικό παράδειγμα προϊόντων που είναι απαραίτητο το συγκεκριμένο πεδίο είναι τα παραφαρμακευτικά, δηλαδή κρέμες, συμπληρώματα διατροφής, κ.α.


ISBN

Ο μοναδικός αριθμός βιβλίου

Εάν το XML σας περιέχει βιβλία, θα πρέπει να προσθέσετε το πεδίο ISBN καταχωρώντας τον αντίστοιχο αριθμό. Βιβλία χωρίς ISBN δεν εμφανίζονται στο Skroutz.


Περιγραφή (description)

Η περιγραφή του προϊόντος

Στο πεδίο αυτό πρέπει να συμπληρώσετε επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του προϊόντος και πληροφορίες για τη χρήση του, εφόσον είναι διαθέσιμα. Στην περιγραφή δεν πρέπει να αναγράφονται οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον τίτλο του προϊόντος ή πληροφορίες σχετικά με προωθητικές ενέργειες και διαθεσιμότητα.

Για παράδειγμα, για το προϊόν με τίτλο "Σετ 3 Βαλίτσες BENZI Μπλε BZ5581", το πεδίο με την περιγραφή μπορεί να συμπληρωθεί όπως παρακάτω:

  • <description> Σετ 3 τρόλεϊ. Οι βαλίτσες διαθέτουν 4 διπλές ρόδες και κλειδαριά με συνδυασμό. Με δυο ανατομικές λαβές, μια στο επάνω μέρος και μια στο πλάι. Διαθέτουν εσωτερικό χώρισμα και θήκες οργάνωσης. Βαλίτσα 70 cm: Διαστάσεις 48 x 70 x 28 cm, Βάρος 4,8 Kg, Χωρητικότητα 94lt. Βαλίτσα 60 cm: Διαστάσεις 41 x 58 x 25 cm, Βάρος 4,1 Kg, Χωρητικότητα 60lt. Βαλίτσα Καμπίνας: Διαστάσεις 35 x 55 x 20 cm, Βάρος 2,7 Kg, Χωρητικότητα 38lt. Υλικό: Light weight ABS και μηχανισμός αλουμινίου. </description>