Pro Seller

Για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες του Skroutz Marketplace και να επιβραβεύσουμε τα καταστήματα με εξαιρετική διαχείριση παραγγελιών, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Pro Seller.

Περιεχόμενα

Tι είναι το πρόγραμμα Pro Seller;

Tο Pro Seller είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο απονέμει στα καταστήματα που έχουν υψηλή επιχειρησιακή απόδοση στο Skroutz Marketplace το μοναδικό badge του Pro Seller. Με την αναβάθμιση του καταστήματός σας σε Pro Seller, θα προστεθεί ένα ειδικό badge στο εικονίδιο του καταστήματός σας, το οποίο θα εμφανίζεται σε όλες τις καταχωρήσεις των προϊόντων σας. Έτσι, θα ξεχωρίζετε από τα υπόλοιπα καταστήματα και οι χρήστες μας θα ξέρουν ότι μπορούν να αγοράσουν με μεγαλύτερη σιγουριά και αξιοπιστία από το κατάστημά σας.

Ποια είναι τα κριτήρια για να γίνω Pro Seller;

Για να γίνει το κατάστημά σας Pro Seller, πρέπει να πληροί όλα τα παρακάτω κριτήρια:

Γενικά Κριτήρια:

  1. Να είναι ενεργό στο Skroutz Marketplace για τουλάχιστον 30 ημέρες από τη στιγμή που λάβατε την πρώτη σας παραγγελία.*
  2. Να έχει διαχειριστεί τουλάχιστον 60 παραγγελίες τον προηγούμενο μήνα.
  3. Να τηρεί όλες τις πολιτικές ορθής χρήσης όπως αυτές περιγράφονται εδώ.

Κριτήρια Επιχειρησιακής Απόδοσης: *

  1. Το ποσοστό διεκπεραίωσης παραγγελιών να είναι μεγαλύτερο του 99%. (ως παραγγελίες που διεκπεραιώσατε θεωρούνται αυτές που παραδώσατε στην μεταφορική).
  2. Ο μέσος χρόνος απόκρισης σε νέες παραγγελίες να μην ξεπερνά τις 3 εργάσιμες ώρες** από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε η παραγγελία στο κατάστημα.
  3. Το ποσοστό επιστροφών με αιτιολογία “Λάθος” ή “Ελαττωματικό” προϊόν του καταστήματος να είναι μικρότερο του 1%.
  4. H ταχύτητα διεκπεραίωσης των παραγγελιών να είναι μεγαλύτερη του 9***.

Αν το κατάστημά σας ανταποκρίνεται σε όλα τα παραπάνω, τότε αυτόματα θα αναβαθμιστεί σε Pro Seller.

* Δε λαμβάνονται υπόψη οι παραγγελίες που έχουν ακυρωθεί από τους χρήστες και οι νέες παραγγελίες που δεν έχουν υποστεί ακόμη κάποια επεξεργασία (αποδοχή/απόρριψη) τη στιγμή που υπολογίζονται τα κριτήρια επιχειρησιακής απόδοσης.

** Ως εργάσιμες ώρες υπολογίζονται οι ώρες 9:00 - 18:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις εργάσιμες ημέρες (εκτός επίσημων αργιών). Πχ: Μια παραγγελία που θα φτάσει στο κατάστημα στις 18:01 την Παρασκευή το απόγευμα, θα αρχίσει να μετράει ο χρόνος απόκρισης την Δευτέρα το πρωί στις 9:00.

*** Η ταχύτητα διεκπεραίωσης παραγγελιών απεικονίζει το πόσο γρήγορα ένα κατάστημα ετοιμάζει τις παραγγελίες του και τις παραδίδει στη μεταφορική. Το στατιστικό λαμβάνει τιμές από 0 έως 10. Η ταχύτητα διεκπεραίωσης υπολογίζεται μόνο για προϊόντα με διαθεσιμότητα 1-3 ημέρες. Για προϊόντα με μη άμεση διαθεσιμότητα (4-10 ημέρες ή μεγαλύτερη) καθώς και για παραγγελίες που διακινούνται με μεταφορικές για ογκώδη προϊόντα, δεν υπολογίζεται η ταχύτητα διεκπεραίωσης παρά μόνο η διεκπεραίωση αυτών.

Πoια περίοδος εξετάζεται για να γίνει το κατάστημα μου Pro Seller και πόσο διαρκεί το badge;

Για να αναβαθμιστεί το κατάστημά σας σε Pro Seller πρέπει να πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια για τον προηγούμενο μήνα του υπολογισμού.

Ο υπολογισμός για τους Pro Seller γίνεται κάθε 1η του μηνός.
Η αναβάθμιση των καταστημάτων σε Pro Seller γίνεται κάθε 1η του μήνα και το badge θα εμφανίζεται δίπλα στο κατάστημά σας για τον υπόλοιπο μήνα.

Διεκδικήστε το badge του Pro Seller με την απόδοσή σας & ξεχωρίστε για την αξιοπιστία σας στους χρήστες του Skroutz!

Συχνές Ερωτήσεις - Pro Seller

Πού μπορώ να παρακολουθώ τα επιχειρησιακά στατιστικά μου;

Μπορείτε να ελέγχετε την επιχειρησιακή σας απόδοση ανά πάσα στιγμή μέσα από τον Χώρο Συνεργατών, πηγαίνοντας στο μενού Skroutz Marketplace και επιλέγοντας Στατιστικά. Τα στατιστικά του καταστήματός σας ανανεώνονται καθημερινά. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα στατιστικά σας, μη διστάσετε να στείλετε ticket. Η ομάδα εξυπηρέτησης συνεργατών θα χαρεί να σας βοηθήσει.

Γιατί δεν μπορούν καταστήματα με λιγότερη κίνηση να αναβαθμιστούν σε Pro Seller;

Τα καταστήματα Pro Seller πρέπει να έχουν ήδη ανταποκριθεί με επιτυχία σε έναν ικανό αριθμό παραγγελιών, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και στους χρήστες μας ότι θα ανταποκριθούν με επιτυχία και σε έναν ενδεχομένως αυξανόμενο όγκο παραγγελιών που θα έρθει με το badge.

Γιατί δεν μπορούν τα νέα καταστήματα να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα Pro Seller;

Σε όλα τα καταστήματα δίνεται ένας μικρός χρόνος προσαρμογής, ώστε να μπορέσουν να αφομοιώσουν καλύτερα τις διαδικασίες και να έχουν ήδη ολοκληρώσει έναν ικανό αριθμό παραγγελιών. Αυτό γίνεται, ​​ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν με επιτυχία να ανταποκριθούν και σε αυξανόμενο όγκο παραγγελιών, που ενδεχομένως να έρθει με το Pro badge.

Μπορώ να κρατήσω το badge επ΄ αόριστον;

Εφόσον πληρούνται όλα τα κριτήρια που αναφέρονται παραπάνω, ναι φυσικά. Δεν σας εμποδίζει τίποτα από το να είστε Pro Seller για πάντα!

Τι γίνεται εάν χάσω το badge για έναν ή περισσότερους μήνες;

Αν το κατάστημά σας πληροί όλα τα κριτήρια που αναφέρονται παραπάνω, τότε αναβαθμίζεται αυτόματα σε Pro Seller και του απονέμεται το badge για τον επόμενο μήνα. Σε περίπτωση που το κατάστημά σας δεν πληροί τα κριτήρια για κάποιο διάστημα, τότε απλά δεν θα απονεμηθεί το badge. Τo badge αποτελεί μόνο επιβράβευση της εξαιρετικής απόδοσης. Αν χάσετε το badge για έναν μήνα, βάλτε τα δυνατά σας, εστίαστε στα επιχειρησιακά στατιστικά που επιδέχονται βελτίωση και διεκδίκηστε το για τον επόμενο μήνα!

Έχω περισσότερες πιθανότητες να με επιλέξουν οι χρήστες για την αγορά τους αν το κατάστημά μου έχει το Pro Seller badge;

Σε έρευνες που έχουν γίνει και στο Skroutz, αλλά και σε άλλα site του εξωτερικού, έχει αποδειχθεί ότι οι χρήστες τείνουν να επιλέγουν περισσότερο τα καταστήματα τα οποία θεωρούν περισσότερο αξιόπιστα και προβάλλονται με παρόμοιες ενδείξεις αξιοπιστίας.

Το Pro Seller badge επηρεάζει τον αλγόριθμο της επιλογής καταστήματος μέσα από το καλάθι του Skroutz ή τη θέση μου στη σειρά κάτω από το προϊόν;

Όχι, το Pro Seller badge δεν επηρεάζει τον αυτόματο τρόπο ανάθεσης παραγγελιών από το καλάθι του Skroutz. Το Pro Seller badge συνοδεύει το κατάστημά σας στη λίστα των καταστημάτων και δεν επηρεάζει τη σειρά με την οποία εμφανίζεται σε αυτή.