Skroutz Marketplace

Περιεχόμενα

Γενικές Πληροφορίες

Τι προσφέρει

  • Αύξηση τζίρου αξιοποιώντας τους πάνω από 7.000.000 μοναδικούς επισκέπτες του Skroutz.gr
  • Διαχείριση και παρακολούθηση αποστολών / επικοινωνία με courier
  • Επικοινωνία με πελάτες
  • Διευθέτηση / αποζημίωση ζημιών & απωλειών δεμάτων
  • Διεκπεραίωση επιστροφών

Πώς λειτουργεί

Βήμα 1

Αποδοχή της παραγγελίας μέσα από το χώρο συνεργατών.

Βήμα 2

Επιλογή ώρας και ημέρας αποστολής της παραγγελίας.

Βήμα 3

Εκτύπωση voucher, συσκευασία του δέματος και παράδοση στον κούριερ.


Κόστος, παραστατικά και πληρωμές

Κόστος Υπηρεσίας

Το συνολικό κόστος της υπηρεσίας υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε προϊόν της παραγγελίας βάσει της προμήθειας πώλησης του τιμολογιακού group στο οποίο ανήκει. Μπορείτε να δείτε τη συνολική προμήθεια της υπηρεσίας ανά τιμολογιακό group εδώ.

Η προβολή των προϊόντων σας περιλαμβάνει ετήσια συνδρομή με κόστος 496 €, χωρίς χρονική δέσμευση. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα προϊόντα σας από το Skroutz Marketplace και να διακόψετε τη συνεργασία. Ακόμη και στην περίπτωση που κάποια προϊόντα σας μπορεί να μην δέχονται παραγγελίες, δεν υπάρχει καμία χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας.

Παραστατικά

Για τα προϊόντα που πουλάτε μέσω Skroutz οφείλετε να εκδώσετε Απόδειξη Λιανικής Πώλησης, εκτός και αν ο πελάτης ζητήσει τιμολόγιο και εσείς έχετε δηλώσει ότι υποστηρίζετε την έκδοση του. Το παραστατικό που έχετε εκδώσει για μία παραγγελία πρέπει είτε να το συμπεριλάβετε στο πακέτο με τα προϊόντα της παραγγελίας είτε να το ανεβάσετε στη σελίδα της παραγγελίας στο χώρο συνεργατών.

Πληρωμές

Οι πληρωμές του Skroutz προς εσάς γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στον τραπεζικό λογαριασμό που μας έχετε υποδείξει, για όλες τις παραγγελίες που έχουν παραδοθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, αφαιρώντας την αντίστοιχη προμήθεια. Τα τιμολόγια εκδίδονται μηνιαία και περιλαμβάνουν την αποπληρωμή των παραγγελιών σας για την περίοδο από την 28η ημέρα του προηγούμενου από την έκδοση του τιμολογίου μήνα μέχρι την 27η ημέρα του τρέχοντα μήνα.


Παραγγελίες

Οι χρήστες του Skroutz επιλέγουν και προσθέτουν τα προϊόντα που επιθυμούν στο καλάθι και ολοκληρώνουν την παραγγελία τους. Η πληρωμή γίνεται στο Skroutz με πιστωτική / χρεωστική κάρτα ή αντικαταβολή και εσείς λαμβάνετε ειδοποίηση για την προετοιμασία της παραγγελίας μέσω email.

Αποδοχή Παραγγελίας

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε σε κάθε παραγγελία που θέλετε να αποδεχτείτε, είναι να πατήσετε το κουμπί "Αποδοχή" και να επιλέξετε την ακριβή ώρα και ημέρα παραλαβής της παραγγελίας από τη συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών. Αφού επιλέξετε την ώρα, αρκεί να συσκευάσετε τα προϊόντα της παραγγελίας, να τοποθετήσετε μέσα την απόδειξη και να κολλήσετε εξωτερικά το voucher για την εταιρεία courier. Προαιρετικά μπορείτε να συμπεριλάβετε και το έντυπο οδηγιών επιστροφής. Το voucher θα μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ στο κουμπί "Voucher" στο κάτω μέρος της σελίδας που θα εμφανιστεί μετά την αποδοχή της παραγγελίας. Από μέρους σας δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Η εταιρεία courier θα παραλάβει το δέμα στην προκαθορισμένη ώρα και μέρα και η παραγγελία θα πάρει το δρόμο της προς τον καταναλωτή.

Από τη στιγμή που θα λάβετε την παραγγελία, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, έχετε από 6 έως 12 εργάσιμες ώρες (9:00 με 18:00) να την αποδεχτείτε ή να την απορρίψετε. Μετά τις 12 ώρες η παραγγελία λήγει.

Απόρριψη Παραγγελίας

Αν γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να εκπληρώσετε μια παραγγελία, θα πρέπει να την απορρίπτετε άμεσα. Έτσι ο χρήστης θα ενημερώνεται την ίδια στιγμή ότι δε θα τη λάβει και θα του επιστρέφονται τα χρήματα άμεσα. Αν την αφήσετε να λήξει ο χρήστης έχει μια αρκετά κακή εμπειρία.


Επιστροφές

Σε περίπτωση αιτήματος επιστροφής από τον πελάτη απευθείας προς εσάς, θα πρέπει να τον ενημερώσετε είτε να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του [email protected] είτε να διαχειριστεί την επιστροφή μέσω του λογαριασμού του στο Skroutz.

Μετά την καταχώρηση του αιτήματος επιστροφής από τον πελάτη, αναλαμβάνουμε εμείς όλη τη διαδικασία αλλά και το κόστος επιστροφής. Εσείς απλά θα παραλάβετε από τον courier το επιστρεφόμενο πακέτο. Στην επόμενη πληρωμή από μέρους μας θα αφαιρέσουμε το ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος του επιστρεφόμενου προϊόντος. Σε περίπτωση που δεν είναι αποδεκτή η επιστροφή λόγω φθοράς, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε στο [email protected] μια φωτογραφία του δέματος που σας έχει επιστραφεί, ώστε να ελέγξουμε την κατάστασή του και να σας ενημερώσουμε. Σημειώστε τον αριθμό της παραγγελίας στο θέμα του email για την καλύτερη διαχείριση του.

Συχνές ερωτήσεις επιστροφών

Πώς δρομολογεί το Skroutz μια επιστροφή;
Αν θέλει ο πελάτης να επιστρέψει κάποιο προϊόν που αγόρασε μέσω Skroutz, μπορεί να υποβάλει ένα αίτημα επιστροφής απευθείας μέσα από τον λογαριασμό του. Η ομάδα μας ελέγχει το λόγο επιστροφής, τυχόν σχόλια του πελάτη, αλλά και φωτογραφικό υλικό και εφόσον εγκριθεί, προγραμματίζει ραντεβού παραλαβής από το χώρο του πελάτη σύμφωνα με την επιλογή του. Αυτομάτως σας αποστέλλουμε ειδοποίηση για το αίτημα επιστροφής, ώστε στο χώρο συνεργατών να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή.
Τι κάνω σε περίπτωση που ο πελάτης επικοινωνήσει μαζί μου για να ενημερωθεί για το αίτημα επιστροφής του ή για να υποβάλλει αίτημα επιστροφής;
Σε περίπτωση αιτήματος επιστροφής απευθείας προς εσάς ή για οποιαδήποτε ενημέρωση ενημερώστε τον να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στη σελίδα μας.
Τι κάνω σε περίπτωση επιστροφής;
Αναλαμβάνουμε εμείς όλη τη διαδικασία αλλά και το κόστος επιστροφής. Εσείς απλά θα παραλάβετε από τον courier το επιστρεφόμενο πακέτο.
Τι συμβαίνει σχετικά με την πληρωμή της παραγγελίας που επιστρέφεται;
Μόλις το προιόν επιστραφεί στο κατάστημά σας, στην επόμενη πληρωμή από μέρους μας θα αφαιρέσουμε αυτόματα το ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος του επιστρεφόμενου προϊόντος. Μέσα σε κάθε παραγγελία που έχει επιστραφεί, στην ενότητα πληρωμή μπορείτε να παρακολουθείτε την κίνηση και της πληρωμής και του συμψηφισμού.
Γιατί μου αφαιρέσατε την πληρωμή, ενώ έχω στείλει το προιόν για έλεγχο;
Σε περίπτωση επιστροφής η προβλεπόμενη διαδικασία είναι ότι η αξία συμψηφίζεται στην επόμενη πληρωμή σας, παράλληλα με οποιουσδήποτε τεχνικούς ελέγχους. Εάν το προϊόν αποσταλεί ξανά στον πελάτη πληρώνεστε κανονικά μετά την παράδοσή του. Εάν το προϊόν δεν αποσταλεί στον πελάτη και δεν μπορεί να μεταπωληθεί ελέγχουμε το ζήτημα που προέκυψε και προβαίνουμε σε αποζημίωσή σας αν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.
Τι κάνω όταν λάβω το αίτημα επιστροφής του πελάτη, αλλά δεν συμφωνώ με το λόγο επιστροφής;
Ο πελάτης καταχωρεί το αίτημά του επιλέγοντας έναν λόγο επιστροφής που κατά τη δική του εκτίμηση ανταποκρίνεται στο πρόβλημά του. Φυσικά, μπορεί και αυτό πάντα να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Προτείνουμε να αναμένετε να παραλάβετε το προϊόν της επιστροφής, και εφόσον το ελέγξετε στο κατάστημά σας να μας ενημερώσετε αναλυτικά με το όποιο λάθος έχετε εντοπίσει, ώστε να το διευθετήσουμε.
Έχω λάβει την επιστροφή του προϊόντος, το έχω ελέγξει, αλλά δεν συμφωνώ με το λόγο της επιστροφής, το προϊόν έχει σταλεί σωστά από το κατάστημά μου, και ο λόγος επιστροφής επιβαρύνει τα στατιστικά μου.
Εφόσον λάβουμε από εσάς και επιβεβαιώσουμε, ότι ο λόγος της επιστροφής δεν θα πρέπει να αποδοθεί στο κατάστημά σας, θα προβούμε σε εξαίρεση αυτής της επιστροφής. Δεν θα αλλοιώσουμε το λόγο επιστροφής που επέλεξε ο χρήστης για λόγους ιστορικότητας.
Τι κάνω σε περίπτωση που το προϊόν της επιστροφής έχει υποστεί φθορά ή δεν είναι σε μεταπωλήσιμη κατάσταση;
Σε περίπτωση που δεν είναι αποδεκτή η επιστροφή λόγω φθοράς, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε στο [email protected] μια φωτογραφία του δέματος που σας έχει επιστραφεί, ώστε να ελέγξουμε την κατάστασή του και να σας ενημερώσουμε. Σημειώστε τον αριθμό της παραγγελίας στο θέμα του email για την καλύτερη διαχείριση του. Εφόσον, η φθορά έχει προκύψει λόγω λανθασμένης μεταχείρισης από τη μεταφορική και όχι λόγω ελλιπούς συσκευασίας, ή όντως λόγω λανθασμένης μεταχείρισης από τον πελάτη, το προϊόν δεν μπορεί να μεταπωληθεί, θα προχωρήσουμε σε αποζημίωσή σας.
Ποια είναι η διαδικασία αποζημίωσης;
Εμείς καταχωρούμε μία νέα παραγγελία στο κατάστημά σας, η οποία αυτομάτως φαίνεται ως ολοκληρωμένη, ώστε να συμπεριληφθεί στην επόμενη πληρωμή σας.
Εάν δεν είναι αποδεκτή η επιστροφή μπορώ να αρνηθώ την παραλαβή της;
Η άρνηση παραλαβής των επιστροφών δεν μπορεί να υποστηριχτεί. Θα πρέπει να παραλαμβάνετε κανονικά τις επιστροφές και να μας ενημερώνετε με φωτογραφίες και το λόγο που δεν είναι αποδεκτή η επιστροφή, ώστε να το επιλύουμε αντίστοιχα.
Πρέπει να σας ενημερώνω, μόλις παραλάβω μία επιστροφή;
Δεν χρειάζεται να λαμβάνουμε από εσάς ενημέρωση για την παραλαβή της επιστροφής, καθώς παρακολουθούμε αυτόματα την πορεία κάθε επιστροφής.
Ποιος θα στείλει το νέο προϊόν που επιθυμεί ο πελάτης ή θα κάνει επιστροφή των χρημάτων του;
Ο πελάτης έχει ολοκληρώσει τη συναλλαγή του μέσω της σελίδας μας. Επομένως, η όποια αποζημίωση θα γίνει από εμάς.
Μπορώ να στείλω μόνος μου νέο προϊόν στον πελάτη;
Για να δρομολογηθεί τυχόν αντικατάσταση στον πελάτη πρέπει να καταχωρηθεί νέα παραγγελία από εμάς. Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης ενημερώνεται αυτόματα για τη νέα παραγγελία αντικατάστασής του, ώστε να μπορούμε να την παρακολουθούμε όλοι και φυσικά για να μπορούμε να σας αποδώσουμε και το αντίστοιχο ποσό για τη νέα παραγγελία.
Με τι κριτήριο βάζετε παραγγελία αντικατάστασης ή προχωράτε σε επιστροφή χρημάτων στον πελάτη;
Αυτό εξαρτάται από την επιθυμία του πελάτη και ό,τι ορίζει η νομοθεσία. Σε περίπτωση υπαναχώρησης ο πελάτης δικαιούται να λάβει επιστροφή χρημάτων. Επομένως, προχωράμε άμεσα σε πίστωση του αντίστοιχου ποσού στο λογαριασμό του. Σε περίπτωση αντικατάστασης, τοποθετείται αυτόματα από εμάς νέα παραγγελία η οποία βάσει αλγορίθμου δεν είναι βέβαιο, ότι θα σταλεί στο ίδιο κατάστημα της αρχικής παραγγελίας. Εφόσον, λοιπόν, η αντικατάσταση καταλήξει στο κατάστημά σας, αυτό θα είναι ως μια νέα παραγγελία που θα πρέπει να διαχειριστείτε.
Στις παραγγελίες προς επιστροφή έβλεπα 1 παραγγελία, η οποία πλέον δεν υπάρχει και δεν έχει επιστραφεί στο κατάστημά μου.

Σε περιπτώσεις που ο πελάτης έχει αλλάξει γνώμη ή έχει λυθεί το πρόβλημα με το προϊόν που ήθελε να επιστρέψει προχωράμε σε ακύρωση του αιτήματός του.

Εφόσον πλέον η παραγγελία δεν εμφανίζεται στις προς επιστροφή παραγγελίες σας και δεν έχει επιστραφεί στο κατάστημά σας, δεν χρειάζεται να την αναμένετε.

Τι κάνω σε περίπτωση που το προϊόν επιστρέφεται λόγω κάποιας δυσλειτουργίας που έχει αναφέρει ο πελάτης;

Το προϊόν θα πρέπει να ελεγχθεί βάσει της βλάβης που έχει αναφέρει ο πελάτης στα πλαίσια της νόμιμης εγγύησής του, η οποία διαρκεί 2 έτη από την παράδοση του προϊόντος και να μας αποστείλετε το σχετικό τεχνικό πόρισμα στο [email protected], σημειώνοντας τον αριθμό της παραγγελίας στο θέμα του email.

Το πόρισμα ενός τεχνικού ελέγχου, είτε έχει πραγματοποιηθεί ο έλεγχος από εσάς είτε από κάποιο συνεργαζόμενο service, θα πρέπει να είναι σε μορφή αρχείου κειμένου (word, pdf) και να αναφέρει λεπτομερώς τις ενέργειες και τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στο προϊόν που επέστρεψε. Η γλώσσα θα πρέπει να είναι απλή και κατανοητή, καθώς το πόρισμα θα προωθηθεί στον πελάτη προς ενημέρωσή του. Κατά περίπτωση και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα χρειαστεί να μας προωθείτε, εκτός από το πόρισμα και φωτογραφικό υλικό το οποίο θα συμπληρώνει και θα αυξάνει την ισχύ όσων ενεργειών αναφέρονται στο πόρισμα ελέγχου.

Τι κάνω εφόσον η βλάβη επιβεβαιώνεται κατόπιν ελέγχου;
Αρκεί να μας ενημερώσετε μέσω ticket κι εμείς επικοινωνώντας με τον πελάτη θα προχωρήσουμε σε αποζημίωσή του. Δεν θα χρειαστεί να προχωρήσετε εσείς σε κάποια επιπλέον ενέργεια.